Vad annat då?

Publicerad av

Jo men visst hände annat denna helg också. Fast finbesöket var ju allra viktigast att rapportera om förstås.

Lillasyster och henens harpspelande vänner vid musikinstitutet gav en konsert på söndags-eftermiddagen. Denna gick över förväntan. Lillasyster var nog nervös berättade hon. Det är ju ganska länge sedan hon och de andra spelade inför en riktig publik. Alla konserter har ju getts via zoom de senaste två åren. Men igår söndag var det alltså dags för en riktig konsert igen.

Lillasyster spelade på den lånade harpan från musik institutet.

Konserten gick alltså mycket bra och det var roligt att åter få höra eleverna på riktigt. Många nya elever hade kommit till och en del hade fallit bort. Lillasyster är nu inne på sitt sjätte år som harpist och snart, snart är det dags för slutkonserten eftersom hon kommit igenom alla fem Suzuki böckerna. Hon övar, övar och övar lite till som bäst och om några veckor blir det solokonsert….

Dopfilten till församlingen blev färdig i helgen också. Den behöver ännu tvättas och blockeras. Garnändarna fick jag fästade under kvällens stickjunta via skärmen. Denna filt stickades med en kant, slätstickning och på diagonalen. Precis som så många sjalar jag stickat. Fort gick det också med endast 160 maskor eftersom det är en filt i storlek baby. . Sjalar har vanligen den dubbla mängden maskor- åtminstone.

Dagens socka har jag kommit så här långt med. Den påbörjades i eftermiddags med bullarna jäste efter att brödmaskinen hade ställt i ordning degen. Sedan fortsatte stickandet vid skärmen med stickjuntan och efter att garnändar på filten ovan hade fästs, jobbade jag på sockan.

En gråmulen måndag är till ända. Ni kommer kanske ihåg all den där värmen vi hade ända fram till förra veckan, men ngt enstaka dipp till minusstrecket? Det verkar som om hösten äntligen har anlänt på allvar. Idag var det novembergrått och runt ngn plusgrad ute. Vi har helt enkelt kommit ikapp er där hemma! Inte mig emot! Ju fortare vi kommer igenom höstmörkret och det gråmulna är vi på andra sidan igen. Ett år går ju faktiskt svindlande snabbt!

4 kommentarer

 1. Så roligt med konserter inför publik men jag kan tänka mig att det var lite pirrigt. Nu när alla böckerna är genomgångna fortsätter lillasyster då eller är hon ”färdiglärd”? Det borde man väl kanske inte bli…
  Så fin dopfilten blev!

  Gillad av 1 person

  1. Nejdå. Fullärd blir man ju aldrig, men grund tekniken sitter bra.
   Jodå. Hon fortsätter med annat och ytterligare utmanande material.
   Tack! Filten var enkel, men rolig att knåpa ihop ändå. 😊

   Gilla

   1. Jo men så är det ju. Likadant hos oss. Olika intressen har kommit och gått hos dem alla. Men det är ju också bra att prova på litet olika saker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.