+7!

Publicerad av

Ja, det var graderna i Celsius som vi vaknade till denna torsdagsmorgon. I måndags vid samma tidpunkt var det 20 grader varmt och idag, då sju grader på plussidan då Lillasyster gick ut till skolbussen kl.07.45.

Högst uppe bland korstörnens blad börjar lite gult synas….

Solen är fortfarande väldigt varm, så redan vid 10 tiden sprang jag ute på gården i träningskläder efter morgonen träning. Städade upp efter hundarna, lade bort tömda skräpkärl efter att sopbilarna tömt dem , rensade ogräs i trädgårdslandet osv.

Det var tänkt att jags skulle ta mig an gräsmattan också, men eftersom Maken är ledig denna vecka, tog han tag i saken och klippte gräset på förmiddagen istället.

Kyckling wrap med kålsallad

Vi bestämde oss för att fira torsdagen med lunch ute på resturang. Länge sedan vi hade varit ute på tu man hand på lunch och det blev en trevlig stund. Vi beslöt att åka ut på lunch dejt lite oftare än vad vi gör nu. Maten var god och sällskapet trevligt.

Efter avslutade ärenden efter dejten och hemkomst slog jag mig ner med en liten stickning för att göra den klar. I måndags då det var så varmt igen, påbörjade jag åter en disktrasa i bomullsgarn. Nu behövde jag få den klar så att jag kan ta mig an projekt som jag redan har igångsatta, men som det helt enkelt har varit för varmt att jobba med. En av mina stickande väninnor i stickjuntan kallar ett sådant här litet projekt ‘ a filler’. Och det tyckte jag var så passande, för en disktrasa som stickas på ett par två till tre timmar är nog egentligen inget projekt….

Åter en färdigställd liten disktrasa….

10 kommentarer

 1. Vilket bra namn på en disktrasa för att kalla det ett projekt är kanske att ta i. Trevligt med lunchdejter som ger lite guldkant på vardagen. Dessutom så vet du att sällskapet är trevligt 😀

  Önskar en fin fredag och en bra inledning på helgen!

  Gillad av 1 person

  1. Vi kommer ikapp er där hemma i Finland angående vädret! Mitt i allt har vi snö före er! Det krävs bara lite tvärare kast hos oss! Skönt med öppna fönster på nätterna. Det har vi med. 😊

   Gilla

 2. Du har snart så många fina disktrasor att du kan sy ihop dem till ett lapptäcke. 🙂 A filler var en bra benämning. Mellan två projekt men ändå inte sticklös. Jag har också en filler för tillfället, en halsduk. Rätt mycket längre än en disktrasa visserligen men likaväl ett mellanprojekt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.