Fyra stater på sex dagar…

Publicerad av

För en vecka sedan, på söndagen och måndagen befann Maken och Lillasyster sig i delstaten Utah medan Sonen och jag befann oss i delstaten North Dakota. Vi strålade så småningom samman hemma i Minnesota igen hela gänget mot slutet av veckan och nu befinner Maken och jag oss i delstaten Wisconsin… Antar att ni kan gissa var…. Mot slutet av veckan får vi sällskap av vår egna ungdomar plus en del extra över helgen. Det lär bli livat och roligt på samma gång!

Vackert vid stugan imorse vid 06.45 då Maken steg upp….

Någon timme senare då jag slog upp mina blågrå, hade molnen börjat hopa sig och regn utlovades för den större delen av dagen. Inte mig emot faktiskt. Regn behövs, även om det tack och lov inte är lika torrt som förra sommaren.

Molnen hopar sig….

Några större oväder behövde vi inte erfara under hela dagen, utan eftermiddagen bjöd på en bra bit över tjugo varma grader och ett stilla, välbehövligt strilande regn.

Under en sådan eftermiddag passar det sig alldeles ypperligt att åka in till det lilla samhället och shoppa lite. Det blev till och med en klippning för Maken medan jag gick till den lilla gåvobutiken med skandinaviskt tema. Därifrån kommer jag naturligtvis aldrig tomhänt och hittar både det ena och det andra….

Bland annat ett paket Mumin servetter och en påse pärlsocker fick följa med hem….

Väl tillbaka i stugan bakade jag en sats kakor, gjorde middag och satte mig ner med en minst sagt en besvärlig stickning! Ett nytt mönster som inte vill som jag vill! För stunden har jag lagt bort stickorna och skall läsa ikapp mig på en del bloggar istället…..

8 kommentarer

 1. Kul med skandinaviska produkter 😊. Vi har IKEA ganska nära och där blir det ofta korgen full med lösgodis, kex, polarbröd, Kalles kaviar etc. från Sweden Shop 😉När barnen var små körde vi faktiskt konceptet ”lördagsgodis” så funkade helt utmärkt. Våra tyska vänner förundrades ofta och tyckte det lät super. Tyskar äter ganska mycket sötsaker och gärna varje dag 😣.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har också tillgång till Ikea i Tvillingstäderna, men åker sällan dit. Det är en bit att köra för oss.
   Fast visst är det lyxigt med maten de har. Just nu har vi senapssill hemma i kylskåpet. En av mina favoriter! 😋
   Lördagsgodis är ett bra koncept. Det gjorde vi inte dock, men försökte ändå att inte jämnt ha godis hemma.
   Amerikaner är experter på sött de med. Gärna socker i precis allt och massor!

   Gilla

  1. Pärlsocker är typiskt svenskt jo. Finns belgiskt också, men det sockret är större och ser ut som tänder nästan. 😂
   Mönstret tänkte jag ta en paus ifrån och sticka en lätt mössa istället! 😅

   Gilla

 2. Muminservetter – åååh 🙂 ❤
  Och jag har börjat kolla USA-karta via datorn för att få koll på delstaterna. Svårt att minnas annat än Florida och Californien 🙂 Och Texas kanske. Men nu har jag kollat Minnesota!

  Gillad av 1 person

  1. Men så bra att våra (Irr?!) färder väcker intresse!
   Och så vet du nu då var Minnesota ligger. Precis under Kanada och mitt i detta jätteland där man mest hör om just Florida, Kalifornien, New York, men jag lovar att vi har MYCKET mera än så att erbjuda! 😉

   Gilla

 3. Rejäl resa, gissar att det var skönt att landa vid stugan efter den. Att handla på den butiken gissar jag är typ samma känsla som när vi hittar saker hemifrån Finland. Korven har numera blivit en standardprodukt i affärerna här. Och det börjar dyka upp allt mer godis och liknande också. Salmiak av bästa slag som man tidigare bara kunde äta på besöken där 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag önskar att det fanns mera livsmedel på gåvoaffären, men tyvärr finns det inte det. Ändå kul att se vad de har. Oftast typiska turistministrar produkter, sådant som är typiskt för Skandinavien, som julpynt o dyl. Ingen salmiak- tyvärr!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.