Rapport från sjukstugan

Publicerad av
En blomsterkvast från Maken piggade upp

Sen torsdag kväll och febern är åter ett faktum. Tack och lov att det finns piller mot sådant som feber! Jag som aldrig normalt får feber känner minsann av kvällens 37.5 grader.

Annars har dagen gått rätt bra ändå. Denna andra dag med Corona/Covid. Där hemma verkar ni prata om Corona, här heter det Covid. Sjukdomen som Corona viruset orsakar. Kärt barn har många namn?!

Första dagen sedan i lördags med uppehåll och sol uppskattades oerhört av undertecknad. Orkade ta mig utomhus med stickningen och parkerade mig i solen. Inget munskydd behövs utomhus. Inne är det annat som gäller. Kaffefiltret på och distans från resten av familjen kör vi på. I hopp om att Maken och Sonen skall hållas friska.

Maken grillade gott ikväll och vi åt tillsammans- någorlunda. Han på verandan, jag utomhus i solen och Lillasyster vid köksbordet på insidan flera meter bort. Maken och jag kunde föra en högljudd diskussion medan vi åt flera meter från varandra. Undras just vad grannarna tyckte….?!

– Nu firar det mer än vanligt?!

Stickning ute i solen

Medan Maken grillade satt jag parkerad här. Hostan är mer än lovligt irriterande. Jag låter som om jag rökt de närmaste 20 åren, trots att jag aldrig ens tagit i en cigarett! Inuti bröstet är det tight och näsan rinner mer än lovligt. Huvudvärk även och yrseln slår till när febern kommer, men annars slapp jag dessa under dagen. Alltid ngt…!

Jag sov dock väldigt bra senaste natt. Hoppas på liknande sömn när dagens inlägg är nerplitat.

Jag huserar fortsättningsvis i Dotterns rum medan Maken får hela dubbelsängen för sig själv. Så kommer det nog att förbli en dryg vecka ännu. ( speciellt om han också insjuknar) Kan inte säga att jag gillar läget, men om man blir så här pass dålig med vaccin ombord, inte så underligt att så många gick bort innan vi hade vaccin! Bara att fortsätta isolera sig alltså….

Det är bekvämt och mysigt i Dotterns ( obebodda) rum

Imorgon fredag hoppas jag orka sticka min senaste sjal färdigt. Dock är det ju absolut hälsotillståndet som bestämmer vad jag gör och inte gör förstås…. Denna blogg är väl aldrig spännande direkt, men ett tag framöver gissar jag den blir snudd på tråkig!

10 kommentarer

 1. Här i Sverige heter sjukdomen också Covid-19 och coronaviruset orsakar den. Jag säger alltid Covid men en del säger ”Corona”. Nu gör det väl ingen större skillnad för alla vet vad man menar men om rätt ska vara rätt så. Så bra att ni har så pass god plats att du kan sova i ett annat rum och att ni kan hålla ett visst avstånd. Även om man är vaccinerad så får många det som men än en förkylning så man försöker ändå avstå smittan.

  Just så med hostan och bröstet kände jag mig också i början. Lät som om jag var en storrökare och druckit rejält med whiskey och knappt sovit. Så ja, vem vet. Vi hade antigentester hemma men jag testade mig aldrig och nu är det inte lönt.

  Du får vila dig i form med stickning och något febernedsättande vid behov. Jag får mycket sällan feber så visst känner man när temperaturen går upp. I Sverige ska man numera ha över 38 grader för att vården ska räkna det som feber. Har man då normalt en låg morgontemperatur och har 37,8 när man vaknar så kallar jag det feber ändå.

  Fortsatt krya på!

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Jag håller med. Jag kallar det nog verkligen feber jag med. Oberoende av vad vården definierar som feber!
   Kan nog mycket väl hända att du också drabbades av Covid. Görs PCR test längre i Sverige?
   Gissar att vi så småningom slutar ’räkna fall’ i USA också, men tyvärr varierar antalet procent vaccinerade oerhört bland staterna, så det lär dröja…..

   Gillad av 1 person

   1. Jag vet knappt om det testas längre. Möjligt att det görs om man är inom vården och blir sjuk men annars hör man inte talas om det. I och med kriget så hamnade pandemin helt i bakgrunden vilket nog märks på att vaccinationstakten för spruta nummer tre har minskat rejält.

    Gillad av 1 person

   2. Här ges nu spruta nummer 3 till 50+ åringar. Dock har jag inte sett siffror på hur stor procent som hittills tagit vaccinet.
    Jo jag kan tänka mig att det mesta handlar om kriget i Europa nu hos er. Tar faktiskt hellre en pandemi- om det gick att välja. 🥲

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.