Läsvärt på resan

Publicerad av

I och med att jag stickar så mycket, läser jag just nu knappt ngt. Istället har jag tre olika stickprojekt på gång!

När jag packade inför vår resa till Hawaii, ville jag ta med ngt lättläst som passade bra på stranden. Grävde i bokhyllan… och hittade den olästa boken ovan. Elin Hilderbrand, en av mina favoritförfattare och en av hennes sk beach reads.

Dock är denna berättelse inte så lättsam som jag hade tänkt mig…. Jag har läst många böcker av denna amerikanska författare och gillat dem alla. Denna gillar jag också, men hamnade att lägga bort boken igår på flygfältet, för den är så sorglig.

Boken handlar om ett gång ungdomar i gymnasiet. Fyra utav dessa ungdomar är med i en bilolycka och en av ungdomarna dör och en annan skadas svårt. Tvillingsyskon dessutom. Singel mamma som miste sin man i en hjärtattack då hon väntade barnen och nu mister hon dottern i denna olycka och hennes son svävar mellan liv och död i nio dygn….

Efter en kort natt på ett flyg och en alldeles mosig hjärna, blev det för mycket av det goda för denna hjärna och boken lades bort. Igenom skall jag dock.

Snön vräker nu ner och vinden viner utanför fönstren denna måndagskväll i Förorten och detta väder lär skall fortsätta hela dagen imorgon. En ypperlig dag för läsning alltså. Visserligen inte längre ngn strand att sitta på, istället det rakt motsatta! Å andra sidan kanske en snöstorm lämpar sig bättre för denna bok…?

Bor man alldeles nära stranden på Hawaii en vecka, måste man vistas så mycket det bara går på denna strand. Det var ju dessutom fullmåne förra veckan, så det var nästan lika mysigt att vistas på stranden på kvällen i mörkret, som det var att vistas på stranden i solen på dagen!

10 kommentarer

    1. Jag vet att vissa av Elin Hildebrands böcker utgetts på svenska, men vet förstås inte vilka. Hon har skrivit en hel del och i alla böckerna utspelas handlingen på ön Nantucket i delstaten Massachusetts. Där författaren själv också bor.

      Gillad av 1 person

  1. Jag förstår att böckerna blir åsidosatt då du stickar! 😊👍🏻
    Vilket magiskt foto, helt otroligt! Förstår att du ville vara lika mycket på stranden dag som natt!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.