Större surfare kräver större våg. Helt enkelt

Publicerad av
Lillasyster, Maken och Sonen med sina hyrda surfbrädor

Jo, men visst spenderades den sista eftermiddagen på Kauai på beachen. Var annars, liksom? Och denna gång deltog Maken, tillsammans med ungdomarna i surflektionen. Roligt hade de! Tyvärr gick vågorna inte tillräckligt höga för Maken till följd av hans längd. De proffsiga instruktörerna, själva surfare naturligtvis, upplyste oss att ju större ( längre och tyngre) man är, desto större våg krävs för att man skall komma up.

Stranden där surflektionerna hölls var inte belägen långt från hotellet där vi bodde. Skyddad och perfekt för lektioner för nybörjare. I och med att det var lördag eftermiddag var det en hel del folk på stranden och naturligtvis också ett större antal som ville lära sig surfa.

Instruktioner ges på land innan det bär ut till havs….
Eleverna väntar, till följd av de svaga vindarna, på högre vågor. Speciellt Maken och Sonen, till följd av sina respektive längder, hamnade att vänta ett bra tag.
Sonen börjar se alltmer proffsig ut!
… likadant med Lillasyster.

Maken kämpade duktigt och kom till slut upp en gång. Dock var förutsättningarna inte de bästa för honom till följd av de svagare vindarna. Bättre lycka nästa gång. För en nästa gång till Hawaii blir det absolut. Just hemkomna till Förorten , vet vi inte när, men helt säkert är ATT.

Maken hann också med att ta sina föräldrar till en botanisk trädgård och tog denna bild på lördagen under det besöket. Ser ni vad det är som växer på trädet?
Los Angeles sett från planet med Stilla havet i bakgrunden.

Hemresan till Förorten blev en lite väl onödigt lång sådan, men allt gick bra. Båda flygen var i tid när de åkte och faktiskt en halv timme och 20 minuter respektive tidiga till sin destination. Tyvärr hade vi hela fem timmar på flygfältet i Los Angeles innan det var dags att flyga hem till Tvillingstäderna, men hemkomna är vi nu i alla fall.

Den lilla snö vi hade har smultit och idag, söndag var det flera plusgrader. Dock har det lovats snö nu i början av veckan. Det blir väl bra, så att vi känner oss som rejält välkomna hem igen, eller…?

Floden Mississippi som börjar i norra Minnesota och mynnar ut i södra USA, är frusen. Denna bild tog jag från planet just som vi skulle landa. Verkligheten är ett faktum . Vi är åter hemma!

7 kommentarer

    1. Kul att du såg att det är en orkidé! Som de naturligt växer. Jo tack.Vi hade en fin resa, annat kan man inte påstå! Och flera resor till Hawaii blir det helt säkert.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.