Festival choir? I guess…. more like a PR event!

Publicerad av

Vid 14 tiden denna tisdag bussades Lillasyster och en del andra elever ur åk. 8 och skolkören iväg till gymnasiet för att deltaga i en körfestival. Det skulle övas med de andra två körerna från de andra mellanskolorna i vårt skoldistrikt och sedan skulle körerna också sjunga tillsammans med gymnasiets kör.

Mellanskolan här (läs: Tvillingstäderna) består av åk.6-8. Sedan tar gymnasiet vid i åk.9 och är fyra årigt. Inkommande höst börjar alltså Lillasyster i samma gymnasium därifrån hennes bror blir klar i vår och därifrån hennes stora syster blev klar för snart 4 år sedan.

Ungdomarna övade i några timmar i eftermiddag och sedan hade föräldrar och syskon bjudits in till denna festival för att lyssna. Och hör och häpna: det var inte bara eleverna i mellanskolan som vi skulle lyssna till, utan en av gymnasiets körer inledde hela festivalen med fantastiskt skönsjungande!

En av gymnasiets körer som uppträdde ikväll

Efter att vi lyssnat till gymnasiets kör ovan anslöt sig eleverna från mellanskolan och det blev en rätt stor kör där uppe på scenen. Alla bar munskydd, men ngn som helst distans hölls inte.

Lillasyster syns här med blått munskydd på och lite längre än flickorna runtomkring henne.

Endast två sånger sjöngs tillsammans med gymnasiets kör, men det var roligt att lyssna. Duktigt sjöngs det där på scenen bakom alla munskydd!

Några av eleverna berättade om hur roligt det är att sjunga i kör i gymnasiet och uppmuntrade eleverna från åk. 8 att välja kör i sitt schema nästa höst. Som sagt: reklam för skolan kort och gott. Anmälan till gymnasiet och val av kurser för åk. 8 börjar nämligen nu i februari. Tänk att vårt tredje barn börjar i gymnasiet i höst…!

2 kommentarer

 1. Jag är verkligen imponerad av att det går att sjunga med munskydd. Kanske var det dock bra när de stod så tätt. Min erfarenhet är dock att elever sällan håller avstånd.
  Spännande tid som väntar för lillasyster!

  Gillad av 1 person

  1. Människan är ett vanedjur och så även när det gäller munskydd.
   Att hålla avstånd är nog svårare… dock tror jag inte att de var särskilt uppmuntrade till detta heller. I en kör måste man ju höra varandra- vilket förstås blir en aning svårare med munskydd…. Duktiga att sjunga och uppträda var de i varje fall som helst. 😀
   Och ja… gymnasiet är stort med 3 000 elever, så omställningen blir stor i höst!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.