Söndagens lite av varje

Publicerad av
Klar!

Spetsen är färdigstickad och nu skall den tvättas, blockeras och torka. Jag var väldigt nyfiken på resultatet, så innan mataffären kallade på eftermiddagen, tvättade jag halsduken och nu torkar den…. Resultatet får ni vänta lite på kära läsare…..

Det kom ett meddelade på mobilen…..

Jaha. Detta kom också idag. Lite konstigt är det ju att jag inte fått ovanstående meddelande tidigare under de senaste två åren. Nu behöver jag då ligga lite lågt och hålla utkik efter symptom. Med en make som jobbar på sjukhus och två ungdomar i skolan plus att jag själv inte sitter hemma precis varenda minut, är jag inte särkilt orolig, men man vet ju aldrig. Vaccinerad och boosted, så vi får ju se vem som vinner. Vaccinet eller omikron…..

Fantastiskt gott!

Sonen stod för maten ikväll. Gott, gott blev det. Lo mein nudlar med morötter, lök, kål, stekt kyckling och en väldigt god sås gjord på sojasås, Hoisin sås och färsk ingefära. Roligt då ungdomarna vill vara i köket och koka! Bra övning och mor i huset får en paus i matlagningen. Mera sådant!

Från mig själv till mig själv

Jag såg på flera bloggar som jag läser att det nyligen varit tulpanens dag. Vet inte om denna uppmärksammas här hos oss, men visst hade blomsteraffären tulpaner till salu. Dock valde jag att istället köpa en ny orkidé till mig själv, Jag hade en liten och en stor och den lilla gav upp alldeles nyligen. Kämpade länge och väl med ett litet blad som fanns kvar, men igår när jag vattnade den, märkte jag nog att den tyvärr inte hade klarat sig ändå. Så den fick åka i soporna, eftersom komposthögen för tillfället är en enda stor frusen klump. I slutet på februari och i början på mars lär jag åter kunna börja kompostera då det är varmare ute. Visserligen ännu vinter, men helt klart närmare våren ändå.

7 kommentarer

 1. Det skall vara lite av varje på vilodagen . 😀Va gott det ser ut det som sonen gjort. Jag hoppas att ni klarar er med endast en information om eländet och att inga insjuknar . Blir spännande se hur halsduken blir. Fin färg har du på den .
  Och orkiden . Jag har två jag fick tills födelsedagen . Just nu bara i pinn variant ,men de är gröna… och det är livs tecken

  Gillad av 1 person

   1. Vet du inte vad pinn varianten är ? Dp man haft blomman allt från 2 v eller mer och alla blommen faller av så är det bara pinnen kvar. Hoppeligen skall den blomma fler gånger , fast här i huset brukar pinnen gå från grön till brun . Då kan du kasta den

    Gillad av 1 person

 2. Visst är det roligt när ungdomarna trivs i köket och står för middagen. Det gör våra ofta när de är hemma och det är alltid lika roligt med nya rätter.
  Så fin orkidé och säkert en bättre investering än mina senaste tulpaner som inte kommer att slå ut. Frågan är om jag inte ger upp nu…
  Då är det bara att avvakta och se. Jag träffade en smittad person i onsdags men än har jag huvudet upp och benen ner så jag håller mina tummar. Ett par andra elever med familjer har dock insjuknat så vi får väl se hur det blir i dag.

  Ha en bra start på den nya veckan!

  Gillad av 1 person

  1. Detta virus är ju så märkligt på det sättet. En del insjuknar trots alla givna doser och andra känner inte av ngt av viruset kanske ens utan vaccin.
   Ja men visst är det kul med lite nya ’toner i köket’ då ungdomarna kokar! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.