Liv och rörelse denna söndag!

Publicerad av

Efter en tyst vecka med ungdomarna i skolan och Maken på resa, blev det liv i luckan denna söndag. Sonen var borta från 11-00.30 igår med de två sista föreställningarna av My Fair Lady och fest efteråt och Maken avverkade sin sista konferensdag i Arizona. Lillasyster var bjuden på kalas, så kvällen tillbringade jag ensam innan jag åkte till flygfältet för att hämta upp en Make som efter en mycket bra konferens borta, nu är nöjd att vara hemma igen.

Denna söndag blev det alltså full fart! Sonen med Flickvän tillbringade en del av förmiddagen i köket. Chex Mix gjordes. Populärt och gott till Tacksägelsedagen, som firas inkommande torsdag. Dessutom sattes en del av det goda i en påse åt Flickvännen att ta med sig till universitet ikväll. Roligt att ha dem hemma hos oss och roligt att ha dem i köket. De har nu varit tillsammans nästan ett helt år, vilket ju naturligtvis är beundransvärt i den åldern.

Ungdomarna i köket

Medan det goda gräddades i ugnen i en timme, blev jag frågad om jag ville deltaga i Uno. Jo, men visst! Fram kom Uno korten och det blev en timmes spelande. Maken deltog också och så småningom även Lillasyster. Det blev en härlig stund runt matsalsbordet måste jag säga.

Spännande Uno spel pågår.
Brödbitar, salta kringlor, vetekuddar, majskuddar och sås på Worchestershire sås, smör och kryddor. Gott och hör Tacksägelsedagen till.

Efter Uno städade ungdomarna upp köket och medan det gjordes tog jag tag i min senaste mössa och gjorde den klar:

Mössa nummer fem…. Nöjd blev jag!
Hundarna njuter i solen….. innanför den stängda glasdörren.

Efter avslutad stickning satte jag kopplet på Lilly och gick ut på promenad. Vilodag från Peleton träningen, men helt stilla kan man ju inte sitta heller. Det blåste rejält här i Mellanvästern idag och det var bara att bylta på sig ordentligt innan vi gick ut. Vinterjacka, mössa och vantar. För första gången denna höst. Det var inte så kallt i luften, runt -2, men som sagt… de torra, iskalla prärievindarna är tillbaka som hör vår vinter till och inget annat än ordentligt kläder biter på denna. Solen hjälpte inte mycket, men det är ju alltid trevligt att se den så här års ändå, så jag klagar inte.

Lilly hunden älskar dessa kalla vindar. Svänger sig med flit mot vinden och bara låter öronen fladdra och man nästan ser hur hon njuter. Lustiga jycke!

En rask, trevlig promenad fick vi! Lilla Fiona tog jag inte med. Hon saknar nästan helt päls på magen och även om vi har en liten jacka åt henne, var jag lite orolig över hur enormt kall hon skulle bli. Dock kan jag meddela att hon inte var helt nöjd då Husse höll i henne så att hon inte kunde komma med oss då vi gick iväg.

Amerikanska pannkakor gjorda på smet för pumpa muffins

När Lilly och jag kom hem igen, befann sig Lillasyster i köket. Det var dags för mera kemi. Förra helgen bakade hon pumpa muffins, som ni kanske kommer ihåg. Idag gjorde hon samma smet, men ändrade sättet hon gräddade dem på. Hon stekte dem i panna, som amerikanska pannkakor. Det visade sig vara svårare än hon trodde. Till följd av den tjocka smeten brändes de lätt på utsidan, medan de ännu var lösa och ogräddade på insidan. Dock var det ju detta som var poängen. Inte så mycket resultatet, utan själva processen, experimentet.

Nu börjar det åter dra ihop sig till sängdags. Måndagen och en kort vecka för ungdomarna kommer emot eftersom de har lov för tacksägelsedagen onsdag-söndag. Alltid en trevlig högtid jag helt har adopterat och återkommer säkerligen till mera denna vecka….

4 kommentarer

 1. Vilken bra dag det blev och så mysigt att ha alla samlade.
  Den rätten men bröd, kringlor osv. har jag aldrig hört talas om. En märklig kombination men jag förmodar att det blir gott.
  Så fin mössan blev och vilken härlig färg dessutom.

  Gillad av 1 person

  1. Egentligen är det ingen rätt, utan mera som ett mellanmål. Typ chips eller popcorn som man mumsar på framför en bra film tex. Riktigt god är denna mix och svår att avstå då man en gång börjar… Speciellt om man hellre äter salt än sött.
   Mössan blev jag riktigt nöjd med, så tack! 😀

   Gilla

  1. Mixen med ’kuddarna ’ och brödbitarna är god och knaprig då den kommer ur ugnen!
   Pannkakorna lyckades inte så bra, men hela poängen var att testa ngt nytt. Lillasyster var nöjd med sitt projekt. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.