Grattis på farsdagen och lite annat söndagstrevligt

Publicerad av

Grattis pappa och alla andra , pappor, moffor, faffor och andra manliga fäderfördebiler som firar denna dag! Här på andra sidan Potten firas Farsdagen alltid i mitten på juni, medan morsdagen är samma dag som då Finland firar sin morsdag, så det är alltid lite krångligt att komma ihåg.

Hoppas att ni alla som firat en  egen far  eller någon annans far, hade en riktigt trevlig dag idag! Att hitta ngt slags farsdagskort här den här tiden på året går inte, men eftersom jag lite hade glömt i alla fall, blev det en snabbare variant hemskickad istället: en gratulation via mejl förstås! Inte lika personligt kanske, men visar ändå att tankarna gick hem till far i huset och så kom ju hälsningen fram i tid!

Mor och far hemma i Jakobstad då vi firade mor i somras då hon fyllde jämnt. Idag var det dock fars tur att firas, så stort grattis far i jakobstad!

Här hos oss på andra sidan Potten började söndagen med sedvanlig gudstjänst. Alltid lika skönt att börja veckan rätt så att säga. Förra veckan låg en viss Lillasyster i sängen ännu på söndagen, visserligen feberfri, men jag ville hålla henne hemma en sista dag innan det var skoldags för henne igen. Alltså gick vi till kyrkan, online faktiskt! Gudstjänsten sänds via stream online och detta är ju verkligen behändigt då man hamnar att vara hemma en söndag av den ena eller den andra anledningen.

Efter dagens gudstjänst styrde vi kosan till den nya mataffären  med inbyggd restaurang i området för att intaga en snabb lunch innan Dotter med God Kompis åkte söderut till universitet igen.

På bilden ovan ses från vänster en Lillasyster, Good Kompis framför Dottern och så längst till höger en Son på väg in till mataffären. Det var kyligt och kallt och mycket riktigt låg snökänsla i luften. ( Bara ngn timme efter att jag tog denna bild vräkte  snön ner.)

Vi mötte upp med Svärföräldrarna och åt gott om än  det blev ngt  hektiskt  eftersom det var söndag och kyrkorna hade just blivit klara med sina gudstjänster och det kändes som om helahalva världen hade flockats till vår nya mataffär.

Flickorna var i alla fall glada och tacksamma över ett varmt mål mat innan de styrde kosan söderut igen.

Vid 13.30 tiden var de klara att åka igen och de var båda glada och nöjda efter en trevlig helg hemma. Den Goda Kompisen är väldigt trevlig och passar mycket bra ihop med Dottern, så det var så himla kul att få träffa henne och lära känna henne.  Eftersom hon har egen bil, körde hon båda vägarna och det var så otroligt för mamman på ngt sätt att de är så pass vuxna att det själva kan ta sig både norrut och söderut hela 500 km utan min hjälp…!

Medan jag sköter markservicen här hemma befinner sig Maken 240 km nordösterut vid villan i några dagar på välbehövd och välförtjänt semester från jobb och stress. Han har jobbat på flera små projekt under hela helgen och trivs som fisken i vattnet. Om några veckor hoppas vi åka hela familjen över en helg. Vi får se om det blir av…

Båtstställningen har blivit upptagen ur sjön, men presenningen eller taket fanns ännu på den. I eftermiddags jobbade Maken  och den Goda Grannen på att ta av den, vilket visade sig vara svårare än vad Maken hade trott.

Av kom den dock och Maken satte presenningen  i skjulet över vintern för förvaring. Tack och lov att den Goda Grannen bor där året om så att han fanns till hands att hjälpa Maken!

Nu har han några små projekt kvar innan han återvänder tillbaka till Tvillingstäderna, det vanliga livet och familjen. Vem hade trott att denna stuga, då vi köpte den för just över ett år sedan skulle bli så otroligt kär…?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.