May the force be with you – Peloton style!

Publicerad av

Det är inte så sällan som de olika instruktörerna har teman för sina olika pass. Olika pass till olika musikstilar. Musikaler, tex Hamilton eller Six. Eller country musik, pop musik, hip hop musik, 80 tals musik osv. Ja, ni hänger ju med.

Idag är det ju då den fjärde maj, May the Fourth på mitt nya hemspråk. På engelska blir ju detta då en ordlek som syftar på Stjärnornas krig, may the force be with you.

Då passade det ju alldeles ypperligt att duktiga instruktören Sam Yo från London ( i studion som vi besökte och fick träna live med Erik Jäger.) hade ett 30 minuter långt pass med Stjärnornas krig som tema. Passet sändes kl.01.00 Minnesota tid natten till torsdagen, så istället för att träna mitt i natten tog jag passet kl. 9 imorse vår tid.

Så här började passet. Likadant som i filmerna. Nu har jag inte sett filmerna faktiskt, är inte ngn speciell anhängare av detta med stjärnornas krig, men detta med texten i början hade jag sett. Däremot är ju orden förstås lite annorlunda….

Efter inledningen med texten, kom då Sam Yo i rutan. Iklädd en kåpa. Vad annars har man om man skall träna till musiken från denna musik, liksom?

Även om jag inte är ngn fan precis, blev det ändå ett mycket bra pass. Lagom tungt, hjärtat slog som snabbast 172 slag/minut och det är väldigt snabbt för mig. Normalt håller sig hjärtat kring 160 slag/minut då jag jobbar som hårdast. Jag gav uppenbarligen järnet extra mycket idag! Ett 30 minuters pass på Peloton träningscykeln innebär normalt runt 13 km cyklat för min del och så blev det även idag. Helt slut var jag inte efteråt, men visst kändes det att benen hade jobbat hårt!

Nu på kvällen har Maken tränat och tagit samma pass. Han tyckte också det var ett mycket bra pass och det förvånar mig inte eftersom han verkligen gillar Stjärnornas krig. Runt 16 000 Peloton medlemmar världen över har nu tagit detta pass och det har inte ens gått ett dygn sedan det först släpptes. Helt otroligt!

8 kommentarer

 1. Va duktiga ni är på detta. Heja heja. Ett bra pass företår jag. Du beskriver det så bra där så jag var ochså med på ett hörn , mentalt . 😊

  Gillad av 1 person

   1. Tack! Viktigt och så känns det bra att vid snart 50 vara i så pass bra skick som jag är. Det sporrar! 😊💪
    Natten var allt annat än god, men det får jag ta igen ikväll…. 🥱

    Gilla

 2. Vad häftigt!! Jag måste tyvärr pausa lite med min träning. Fick testa att rida en kompis häst förra helgen och höll tyvärr på att trilla av sadeln en gång. Det hela slutade tack och lov bra men tydligen vred jag mitt vänstra knä lite för mycket så att det på kvällen och dagarna därpå gjorde ordentligt ont. Knäet är nu mycket bättre men jag avstår från träningen ännu en tid. Hur ofta tränar du på cykeln?

  Gillad av 1 person

  1. Ojdå! Krya på dig och bra att det inte gick värre! Det är nog klokast att lyssna på kroppen och låta det ta den tiden det tar. Styrketräning är ju också ett bra alternativ medan läkningen pågår.
   Jag tränar sgs varje dag. Ibland lättare pass, ibland tyngre. Det blir i medeltal cyklar runt 200 km/månad. Känns bra att vid denna ålder vara i så bra skick eller hur? 😊💪

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.