Det tystnade…

Publicerad av

… från denna sida av Potten i några dagar. Lugn bara lugn. Inget har hänt. Eller jo, det har det ju, men bara trevliga och mycket roliga saker. Min goda väninnna från Kanada har varit på besök i några dagar. Ursprungligen hemma från norra Sverige, men numera bosatt i Kanada. När du slår ihop två nordbor som båda har emigrerat och levat utomlands den större delen av sina vuxna liv vad får du då? Jo, det kan jag tala om för er, kära läsare… Det blir en massa prat och skratt och dessutom delar vi stickningen som intresse! Alltså har vi haft enormt roligt de senaste dagarna och hela dagarna har gått på svenska. Hon med sin norrländska i gott behåll och jag med min österbottniska i rätt gott behåll den med.

Vad gjorde vi förutom skrattade och pratade då? Tyvärr har det varit väldigt kalt, runt -20 på morgnarna och en aning varmare under dagen. Inte ngt väder man riktigt vill vistas ute mycket i. Tvår garnaffärer kom vi dock iväg till. Hör och häpna, ingen av oss köpte garn! Jag köpte inget och Väninnan ngn bok med mönster och så några trevliga markörer.

En eftermiddag i biosalongen blev det också och har du två fd nordbor sammanslagna i en biosalong och Tom Hanks spelar Ove, eller egentligen Otto, så måste denna film ju ses! Vi hade både läst boken och sett den första, svenska filmen med Rolf Lassgård och tyckte båda att både boken och filmen var bra. Vi var båda nyfikna på denna nya version av Ove. Dessutom hade vi båda åter tagit fördel av SVTs utbud på nätet och sett på duktiga Carina då hon hade Tom Hanks som gäst för några veckor sedan.

Filmen då? Gillades den? Som svar på det kan jag bara säga en sak… OM den gillades! HELT fantastiskt bra!! Väninnan tyckte den var jämn med den svenska versionen, själv tyckte jag den var bättre än den svenska. Tom Hanks är ju bara så otroligt bra! Nästan från början handlade det om tårar och efteråt var vi båda helt färdiga känslomässigt efter alla tårar. Både av glädje och sorg. Filmen bara måste ses, så missa den inte. ( och så här som en sidokommentar kan jag meddela att det var mycket bra att namnet Otto användes istället för Ove. Amerikaner kan INTE uttala OVE! Det blir ngt i stil me Uuv eller Uuvi.)

Imorse skjutsade jag Väninnan till flygfältet och hon är som bäst på väg tillbaka hem till Kanada och sina mer eller mindre vuxna barn. Riktigt trevliga dagar fick vi alltså!

Stickande och skrattande väninnor!

9 kommentarer

 1. Vilka bra och härliga dagar ni fick tillsammans och så roligt att träffas. Dessutom så fick svenskan gå varm 😀
  Får se om vi ska se filmen eller väntar in den som hyrfilm. Själv har jag svårt att tänka mig att den skulle vara bättre men man ska aldrig säga aldrig och får bilda sig en egen uppfattning.

  Önskar en fin söndag nu!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vi hade verkligen trevligt. Jag trodde exakt samma sak. Att den amerikanska versionen inte alls skulle mäta sig med den svenska, men jag var mycket överraskad hur väl man hållit sig till boken och hur man lyckats skapa väldigt liknande stämning i denna film som i den svenska versionen. Proffsigt gjort!

   Gilla

 2. Vad trevligt med svenskt besök 😊! Härligt att kunna prata sitt modersmål så intensivt en helg. Jag pratar ju svenska med mina barn men det blir ju nog mest alldagliga saker. Märker att min svenska börjar rosta när jag ska prata lite mer avancerat 😂.

  Gillad av 1 person

  1. Känner så igen det där med den rostande svenskan! Det var så jag började blogga. Att hålla svenskan vid liv och för att det var den nya flugan i tiderna då jag började förstås. Vi pratar också mest svenska hemma, men det är ju klart att det blir mest ett och samma hela tiden.

   Gilla

 3. Härligt . Vad roligt att ni kunde träffas .
  Jag har sett den svenska varianten av Ove och den är bra men kommer att se den amerikanska varianten ochså med med Hanks .
  Svårt att förstå att Ove kan va svårt att uttala . Att det skulle vara lätt på alla språk men det är det tydligen inte ….trevligt fortsättning på helgen

  Gillad av 1 person

  1. Det riktigt runda O ljudet finns inte i engelskan, så det är nog därför som det är svårt att uttala så att det låter rätt i våra öron. Du skall absolut gå och se Otto/Ove. Den är väldigt, väldigt bra!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.