Snögöra…. Blötgöra….Tunggöra….

Publicerad av

Förmiddagens snögöra var inte alls lika roligt som snögörat vid stugan i helgen. Blöt, tung snö som föll natten mellan måndagen och tisdagen över Tvillingstäderna efter en hel dags regnande resulterade i en väldigt tung snö som skulle forslas bort från uppfarten denna tisdag.

Normalt tar mig detta arbete runt 20 minuter på egen hand. Idag tog det åtminstone en halv timme och då var snön så blöt och tung att jag inte orkade lyfta mycket av den upp på de högra drivorna, utan istället skyfflade jag den så långt till kanterna som det gick. (Sedan när Maken kom hem efter jobbet, tog han stora spadtag och slängde snön högt upp på drivorna dit jag inte hade orkat få den, pga tyngden. )

Genomsvettig efter detta motionspass med spaden i hand gick jag sedan in och drack hinkvis med vatten. Tog av mig ytterkläderna och lade mig raklång på yogamattan och vilade en stund innan det var dags för dagens träning.

Jag testade ngt nytt på Peloton denna förmiddag efter detta galna skottande. Jaga anmälde mig nämligen till ett två veckor långt meditationsprogram som har titeln ‘the Power of sleep’. Enligt detta program skall man lära sig avslappningsövningar och teknik för att sova bättre under nätterna.

Efter mitt snögöra var det väldigt avslappnande att bara sitta på yogamattan framför TVn och lyssna på tränaren och hans introduktion till denna kurs. Nu blir det då att meditera några minuter varje dag i två veckor. Jag har aldrig hållit på med ngn meditation eller yoga för den delen, så detta kan bli intressant. Jag får väl återkomma om några dagar med en uppdatering om hur det hela går….?

Efter detta avslappnande pass blev det ett vanligt träningspass och det var riktigt bra det med.

Under detta pass som sändes live från New York City cyklade vi till country musik. Jag är verkligen ingen stor lyssnare på denna genre, men passet var bra ändå. Denis, tränaren på bilden är mycket bra och det är ju klart att om tränaren är bra, är musiken och välvald och det var lätt att följa musiken och tränaren.

Efter det träningspasset tyckte jag att jag hade gjort mitt då det kom till träning denna tisdag. Imorgon kväll, onsdag, lovas mera snö igen. Alltså blir det troligtvis mera skottande inom kort. Förhoppningsvis kallare och torrare snö om temperaturen går nedåt minusstrecket! Helt otroligt hur mycket snö vi får både på den västra och den östra sidan av Potten denna vinter!

9 kommentarer

 1. Jag håller så med dig angående snön. Så tung och blöt. Och igår gjorde jag inget åt den . Eftersom vi har flera män i huset så överlät jag det till dem . Och de i sin tur tror jag trodde att ngn som lagt dit den skulle ochså ta bort den …😥den där peloton skulle jag ochså vilja ha !

  Gillad av 1 person

  1. Peloton finns numera i Sverige, så månne ni inte har appen och redskapen i Finland rätt snart också? 🤔 Kanske du borde börja importera? 😀
   Vi är så pass långt söderut att snön smälter från asfalt uppfarten om jag får bort det mesta. Även när det är minusgrader.
   Igår var snön så tung att jag inte orkade göra annat än skuffa den till sidan. Maken blev den som skyfflade den upp på de höga drivorna. 🥵

   Gillad av 1 person

   1. Här kommer det mera snö denna torsdag…. Vi börjar ha tillräckligt.
    Lyxigt med ’gym’ hemma jo. Kanske du borde börja forska i saken…. Ersätta sofforna med löpband?! 😉

    Gillad av 1 person

   2. Vi har inte haft nåt snö fall idag men snön kom häromdagen ligger dock fortfarande kvar….
    Jo visst är det så , bi har haft crosstrainer och motions cykel samt ett motions band men det var nog för klent att springa på men promenera och halv jogga det funkade.
    Nog bra att man lite slipper hemifrån åtminståne för mig

    Gillad av 1 person

 2. Du kommer nog att börja gilla country musiken snart , tro mig ! Jag har inte riktigt kommit mig till yogan än men vem vet…. kanske det ochså kommer en dag.Och snön är inte lätt att hiva upp bara så där då den är blöt fast den ser vit och lätt ut ….

  Gillad av 1 person

  1. Nä. Country musik får nog vara för min del… sgs det enda som spelas här i mellanvästern i affärer o dyl. Nej tack! 😂
   Denna kväll regnar det. Bättre än tung blötsnö att behöva kasta upp på redan höga drivor.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.