Mästerkocken i… tennisskor?

Publicerad av

Åter är han hemma. Sonen. Lika roligt att ha honom denna helg som förra naturligtvis. Skillnaden är bara den att vi visste om att han skulle komma hem denna helg. Detta var planerat länge och Maken köpte till och med flygbiljett åt honom så att han fick flyga hem. Han ville komma hem på snabb visit för att se pjäsen som gymnasiet ger denna helg och nästa. Sonen hade planerat att köra, men Maken tyckte gott vi kunde låta honom flyga hem. Flygresan är endast 45 minuter lång… i vanliga fall. Idag, efter ett snöfall på 15 cm det senaste dygnet i North Dakota, var en försening ett faktum. Däremot kunde planet lyfta efter att vingarna hade friats utav is och Sonen var åter hemma i Tvillingstäderna efter endast fem dagar sedan sist.

Han hade bett att få stå för kvällens middag och bett mor i huset inhandla ingredienserna. Det skulle bli teriyaki ´kyckling. En rätt han kokat ihop förut och ett mycket välsmakande recept.

Till följd av förseningen hann han inte vara hemma många minuter innan det var dags att börja med kvällsmaten….

Full fart på mästerkocken denna kväll!

Det är roligt att se sina barn i i köket! Både Dottern och Sonen tycker om att koka. Sonen tog fram kastruller, stekpannor och ingredienser så det stod härliga till! Hackade grönsaker, skar kyckling kokade nudlar etc….

Kyckling och grönsaker marinerad i sojasås, majsstärkelse, saké och avokado olja. Sedan stekta/wokade och serverade över nudlar. Mums!

En god middag fick vi och det var lyxigt att inte behöva koka mat denna fredag kväll!

12 kommentarer

 1. Det är alltid gott och trevligt att kunna sätta sig till dukat bord. Våra barn lagar gärna mat när de är hemma och det brukar bli nya och spännande recept. De ger inspiration tycker jag.

  Önskar en god lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Jo det är roligt och gott att få pröva nya recept. Det händer ju lätt att man blir ’fast i detsamma, gamla vanliga ’.
   Önskar er en trevlig fortsättning på helgen!

   Gilla

 2. Såg väldigt gott ut ! Roligt han gillar att koka. Hoppas han gillade pjäsen från gymnasiet. 15 cm snnö ??? Här har vi 10-12 grader på plus inte en flinga i sikte

  Gillad av 1 person

  1. Jo North Dakota ligger mitt i norrnorra USA på den amerikanska tundran och väder har de därefter… plattare än Österbotten, så inget ’stoppar’ vädret.
   Pjäsen gillades även om det var ovant för honom att sitta i publiken eftersom han brukade jobba bakom scenen och kulisserna…. 😂

   Gillad av 1 person

   1. Jasså finns det plattare än österbotten . Det vara ju bra han kunde se pjäsen från annat håll denna gång😀trevlig söndag / farsdag som ni firar i juni

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.