Naturligtvis hade vi inget val…..

Publicerad av

…utan måste helt enkelt gå in den skandinaviska gåvobutiken i det lilla samhället norr om vår stuga. Min SvenskSkandinaviska Väninna bor för närvarande i Kanada efter ett spännande liv i kappsäck, men tillgång till skandinaviska produkter har hon inte riktigt.

Alltså blev besöket ett måste. Med all den skandinaviska påbrå som finns här i Upper Midwest finns det fortfarande godissaker som lingon och hjortronsylt, knäckebröd, Daim etc. Inte överallt förstås, men just i denna gåvobutiken till exempel.

Väninnan och Sonen strosade omkring i den lilla butiken och såg både på det ena och det andra. Även mina döttrar och jag hittade en del som följde med tillbaka till stugan och så småningom hem. Fast vi ganska nyligen hade gjort ett besök….

Stearinljus, julljus och sylt kom alltså hem i vår påse. Ngt liknande kom nog hem med gästerna också.

Glada blev vi med våra skandinaviska fynd.

6 kommentarer

  1. Det blir ju en hel del som man börjar längta efter då man flyttat bort från Skandinavien.
    1998 bodde jag i Sverige och då fanns det inte allt finskt där, t.ex. Atrias produkter – så ett och annat saknade jag under de sex veckor som det dröjde innan jag första gången reste tillbaka till Finland.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.