Medan stolen gick upp….

Publicerad av

… över träden och hustaken imorse försökte jag vara extra hurtig och få dagens träning avklarad. Jag är långt ifrån ngn morgonmänniska, men då jag väl hade värmt upp i några minuter och låtit kroppen vakna, gick träningspasset på Peloton betydligt bättre än vad jag hade hoppats. Passet sändes live från New York City kl.06.30 med en av mina absoluta favoriter och hon verkade också en aning yrvaken. Trots att östkusten är en timme före oss här i Mellanvästern.

Avslutat träningspass från New York City

Efter det 30 minuter långa passet kunde jag inte stoltsera med ngt nytt personbästa. Däremot kunde jag stoltsera med var att Yours truly hade avverkat sitt allra första träningspass mellan 06.30-7.00 på dygnet. Nöjd i sinnet och glad i hågen blev det dags för en snabb dusch och omklädning innan Lillasyster och jag åkte till kyrkan för den andra dagen på läger.

Även denna dag blev en riktigt bra dag. Barnen var helt klart mera bekväma och varma i rocken än vad de var igår eftersom det blev en hel del mera bus och ståhej än den första lägerdagen. Må så vara tycker jag och låter dem hållas. Däremot har tydligen inte alla ledare samma tankesätt, för det blev en del skarpa tillsägelser här och var, vilket jag tyckte var en aning onödigt. Det är sommarlov och detta är ingen skolvecka. Låt dem leka och ha skoj så länge detta inte stör andra barn. Tydligen var och är jag en aning för liberal där….

… på tal om liberal, så har Sonen och jag precis kommit från vallokalen där vi har röstat i Minnesotas primärval. Dessa primärval hålls innan det riktiga valet i november och bestämmer vilka kandidater från de två partierna som skall ställa upp i det riktiga valet. Invecklat och en aning omtumlande, men nu har vi alla fall röstat båda två. Sonens första gång eftersom han fyllde 18 i januari.

Denna familj är en demokratisk sådan från början till slut och vi som får rösta röstar blått. Numera är det endast Lillasyster som är under 18 och inte får rösta och jag blev medborgare för snart 3 år sedan, och får rösta jag med.

Vi får se sedan i november vem som vinner guvernörsvalet i Minnesota. Jag röstade helt klart för den sittande, demokratiska guvernören Tim Walz. Han var helt fantastisk under pandemin och det förvånar mig faktiskt att han ställer upp igen. Den kan ju helt enkelt inte ha varit en lätt mandatperiod. Mycket spott och spä fick han ta av folk som påstod att Covid-Corona inte var ngt att vara rädd för och att vi borde återgå till ett normalt liv.

Summa summarum har Minnesotas runt 5 miljoner människor vaccinerat sig upp till runt 70% och staten klarade sig rätt bra under pandemin ändå.

Vi får ju se sedan i november när det riktiga valet äger rum, vem som slutligen vinner och om Tim Walz får fortsätta som vår guvernör eller om det blir en ny, republikansk sådan….. Förhoppningsvis inte….. Jag lär återkomma i höst på den punkten.

8 kommentarer

 1. Det amerikanska valsystemet är jag inte bekant med. Dock har jag en kollega vars svägerska är gift med en amerikan så min kollega har försökt förklara. Begrep väl lite mer men… I Sverige är det val i år och på något vis känns valet viktigare än någonsin med tanke på hur världen ser ut.
  Är det sommarlov så ska barn få vara barn. Visst behöver man ordning och struktur men det behöver inte gå till överdrift. Så tänker jag. Skola är en sak men fritid en annan.

  Gillad av 1 person

  1. Absolut ! Är det sommarlov så är det!
   Valsystemet här är invecklat! En del varierar mellan staterna, medan annat är styrs på nationell nivå. Man skulle säkert behöva en kurs för att lära sig allt!
   Viktigt att rösta är det i varje fall och vi har båda tur som bor i länder där vi har den förmånen. Inte alla förunnat.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.