En helt OK dag hemma i Förorten…

Publicerad av

… förutom vädret då! Vi vaknade till hetta, kvavt och fuktigt i luften och precis när jag parkerade utanför mataffären var åskan och hällregnet ett faktum. Jag satt stilla i bilen och väntade några minuter tills det värsta regnet hade lugnat ner sig Typikst för åskstormar, så hällde vattnet ner från öppen himmel!

Efter vår avstickare till stugan var kylskåp och skafferi sgs tomma och det gällde att fylla på dessa. Det är rätt så sällan jag handlar mat under helgen, men det gick bra, trots mycket folk. Det enda jag inte hittade var tahini för att testa att göra egen hummus., Kikärterna följde dock med hem och tahini får hel enkelt uppsökas en annan dag.

Efter som det var så kvavt, blev det en enkel, men god och kall pastasallad till middag. Jag hade också färskt franskt bröd i frysen som jag skar upp och detta passade alldeles utmärkt med smör och en rökt Gouda ost till pasta salladen.

Eftersom Maken jobbar dygnet och inte ville äta kafeteria mat två ggr denna söndag. satte jag mig i bilen efter avslutat träningspass ( och dusch naturligtvis!) och körde till Förortens sjukhus för leverans av pasta sallad och franskt bröd. Detta uppskattades verklIgen och intogs tydligen med god aptit mellan patienterna.

Det heta, fuktiga och kvava vädret lär skall fortsätta imorgon, måndag, Som så många ggr förr är jag så tacksam för att vi har ett svalt och torrt hem tack vare luftkonditioneringen. Detta är inte alla förunnat denna fuktiga juli månad….

Dagens enkla middag: pasta sallad med makaroner, skinka, lök, tomat, gurka och röd paprika.

8 kommentarer

 1. Så smidigt att du kunde lämna en portion till maken så att han också kunde njuta av en god sallad. Här blev det kycklingsallad i går. Vi hade kvar ett par filéer från lördagens grillning så det var perfekt.
  Vilken lättnad att ni har AC så att inomhustempen och luftfuktigheten är behaglig.
  Önskar en fin start på den nya veckan!

  Gillad av 1 person

  1. De flesta nyare hem har numera ’inbyggd’ A/C. Till följd av det varmare klimatet skulle jag vilja påstå, men kan nog ha fel där…. 🤔 Skönt är det i varje fall.
   Javisst är det gott och enkelt med sallader så här års?

   Gilla

 2. Vad den salladen ser go ut. Hemlagat e bäst så jag förstår maken . Vi åt kyckling och ris igår ,ed sallad till .
  Ofta är man ju inte så hungrig då det är varmt så då är det bra med sallad och kalla rätter istället

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.