Making up for lost time!

Publicerad av
Tillbaka på Peloton! ( bilden är från förra veckan då min nybeställda träningsjacka kom)

Jag tog första Peloton passet sedan Covid diagnosen i förmiddags. Kopplade klockan till skärmen för att kunna hålla ett öga på hjärtat. Inga vilda utsvävningar ville jag ha för mig, utan istället lite känna efter hur det känns i kroppen….

Tjugofem minuter senare steg jag av träningscykeln. Nöjd och belåten. Höll hjärtslagen i zon 2 och 3, vilket innebär ett lättare pass och det gick mycket bra! Lungorna höll, hjärtat verkar det inte vara ngt fel på och benen verkade vara starka! Härligt! Det blir ett liknande pass imorgon. Fortfarande lugnt men ngt längre.

Efter dusch och påklädning blev det äntligen dags för ett välbehövligt varv med dammsugaren! Våra golv behövde onekligen en rejäl dos TLC! Det kändes skönt att få detta omhändertaget.

Medan jag nu ändå var igång blev det tre maskiner tvätt och sedan en till sats kakor bakade. Man kan lugnt säga att om jag inte riktigt ännu är 100% återställd, är jag nog närmare och närmare för varje dag som går nu.

Maken orkar ännu inte mycket men det går åt rätt håll för honom också. Långsamt men säkert. Covid har ju liksom ingen brådska!

Vi fortsätter att ta det hela en dag i taget….

Kvällens middag blev panerad Alaska torsk ( med pepparrotssås om man så ville) i ugnen med potatismos och ugnsrostade grönsaker. Verkligen gott!

8 kommentarer

  1. Jag tror grejen är väl att acceptera var man är för tillfället. Det gäller inte att hitta tillbaka, detta är en ny början… ( kloka ord av ’min’ Peloton tränare i förmiddags. Och det stämmer ju!)

   Gillad av 1 person

 1. Ta det lugnt med sporten! Min kompis fick inflammation i hjärtat när hon började träna för tidigt efter covid och hon hade haft bara milda symptom. Inte att leka med 😉. Jag fick lite problem i mitt vänstra knä över julhelgen ( korsbandet som blev uttänjt pga att jag ramlade i slalombacken). Har nu haft nästan 4 månader paus med indoor cycling och testade försiktigt i söndags. Det gick bra – åh vad jag har saknat indoor cycling!!! 🚴🏼‍♀️

  Gillad av 1 person

  1. Nej du har absolut rätt! Man måste ta det försiktigt, efter sjukdom och skada.
   Därav höll jag ett vakande öga på hjärtat- som skötte sig alldeles utmärkt. Blir inget tungt pass på ett bra tag ännu, men helt stilla tänker jag inte sitta heller. 😉
   Bra att du också kommit igång. 😀

   Gilla

  1. Absolut gäller det att skynda långsamt. Covid är inte att leka med. Lugnare träningspass ett tag framöver- helt klart. 😀
   Det är roligt och avslappnande att baka tycker jag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.