Olika världar en torsdagskväll

Publicerad av
Pinnacle Peak park utanför Phoneix i delstaten Arizona

Medan jag rattade bilen mellan skyskraporna inne i Minneapolis denna eftermiddag, befann sig Maken på vandring med kollegerna efter avslutad konferens utanför Phoenix i Arizona. Tre timmar med flyg sydöster om Minnesota. Arizona angränsar i söder till Mexiko och i väster till Kalifornien, så staten ligger en bra bit från oss här uppe i norr. Hösten/vintern där är kommen med svalare temperaturere. På sommaren är det dagligen över 40 grader i skuggan, men så här års handlar det om betydligt skönare grader! Runt 20 till 30 med torra vindar till följd av läget i Sonora öknen.

Maken har, som bekant befunnit sig på konferens och också träffat släkt och vänner i Arizona hela denna vecka medan resten av oss stannat hemma och bla kämpat på med…..

Lillasyster finslipar tekniken…..

… fingersättningen under lektionen i harpspelets konster. Jag hämtade henne direkt efter skolan kl.16 och vi styrde kosan in till Minneapolis till musikinstitutet för kvällens lektioner. Den första hälls tillsammans med en annan elev. Flickorna är ungefär lika långt hunna och spelar tillsammans i en timme. Efter den timme följer en timmes individuell lektion. När den andra lektionen är slut är klockan 19, vilket betyder att Lillasyster har varit borta hemifrån i en hel massa många och långa timmar sedan hon steg på skolbussen på morgonen. Inte undra på att fingersättningen inte ville sitta där den skulle! Trots tröttheten och försämnrad koncentrationsförmåga denna tid på dygnet, kämpade hon på och fick slutligen fingrarna på strängarna som de skulle vara och tonen förbättrades alldeles märkbart. Hennes nya lärare var mycket nöjd, då Lillasyster kämpade på och fick lön för mödan.

Efter snigelfart på hemvägen genom Minneapolis till följd av vägbygge, landade vi hemma i Förorten vid 20 tiden. Värmde snabbt upp rester till middagen och sedan var det läxorna som gällde.

De är nu avklarade och förhoppningsvis kommer sig Lillasyster i säng före kl. 22 denna långa kväll……

8 kommentarer

 1. Det låter som om ni haft en full rulle dag …. så eländigt med väg byggen vår Vasa väg borde nu vara klar . Skönt . Och bra blev den jaa åtminståne betydligt bättre än innan

  Gillad av 1 person

  1. Vägbygge är aldrig kul, men det brukar ju bli bra efteråt.
   Visste inte att Vasa vägen varit under konstruktion. Fast det är ju ett tag sedan jag var hemma också…..🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.