Tysta som möss tassar vi omkring …..

Publicerad av

En mycket trött Make har slocknat i vår dubbelsäng. Klockan är lite över 11 lokal tid och förhoppningsvis får han nu sova några timmar välförtjänt sömn.

Han jobbade senaste natt. Han och läkarlaget räddade livet på ngn som behövde akut hjärtopereras. Strax efter midnatt påbörjades operationen och vid strax efter 6 imorse messade Maken:

– Han ( patienten) lever.

Alltså kunde Maken komma hem och krypa ner mellan lakanen. Förmiddagen är ännu vacker och inte het. Det skall inte bli hett idag heller. En behaglig värme på +29 grader och hemmets luftkonditionering har inte ens slagit på än.

Vårt sovrum är ännu svalt och den tysta takfläkten snurrar på högsta hastighet för att hålla rummet behagligt för att sova.

Resten av oss håller oss tysta. Till och med hundarna verkar förstå att denna förmiddag gäller det att hålla sig lugn.

Sonen tar en stund på datorn med spel innan han byter om och åker till jobbet på matbutiken. Lillasyster gör sig klar för dagen och så småningom beger vi oss iväg till en lektion i harpspelets konster.

Själv befinner jag mig utomhus på verandan med ett glas iste och ja ni vet ju vad, eller hur….? Precis! Stickningen….!

11 kommentarer

 1. Är mannen thoraxkirurg? Här i Halmstad är det för tillfället +29! C, men med lätta vindar. Meteorologerna hotar med regn och åska. Mellaneuropa med Tyskland och Belgien har kaos på grund av våldsamt regn. Många människor har fått sätta livet till. Härligt att få följa dig. Jag jobbade med medicinsk teknik under min gärning för mänskligheten, så jag har en aning om vad han fick gå genom i natt. Ha det gott och hälsa till mannen som var med och räddade ett människoliv. Det är nog det största en människ kan göra för någon annan.

  Gillad av 2 personer

  1. Maken är inte kirurg utan anestesi läkare. Höll patienten ’på pump’ och nedsövd medan kirurgen opererade.
   Ja inte klokt detta väder! I Norden brinner ni nästan upp och i Mellaneuropa dör folk i översvämningar! Och här i norra Minnesota härjar en skogsbrand och flera har vi i västra USA. Vad har vi ställt till med ang vädret?! Helt galet!! 😩
   Roligt att du följer med i mina dagliga skriverier! Tack. 😀

   Gillad av 1 person

 2. Det finns individer som skyller på klimatförändringar. Enligt forskare som borrar i inlandsisarna och gräver i sediment, kan via på att vi har haft stora klimatförändringar så långt tillbaka man kan se. För 100’000 år sedan hade jorden en temperatur som va 9 grader högre än idag. Grönlands inlandsisar växer tydligen nu enligt en nyligen utgiven rapport. Jag har försökt få tag i den men misslyckats hittills. Skam den som ger sig!
  Ha det gott i den sköna sommarvärmen.

  Gillad av 2 personer

  1. Skulle vara intressant att läsa! Jorden ändrar ju konstant och det är ju helt klart att klimatet ändrar. För några år sedan golfades det kring julen i min hemstad Jakobstad i Österbotten i Finland. Gröna gräsmattor i december i Norden hör inte till några normer.
   Vintrarna här i Minnesota som brukade vara långa och kalla börjar nu inte förrän i januari och drar långt in i april. Det normala var november-mars.
   Det som däremot sätter käppar i hjulet för teorin att människan inte skulle vara skyldig är ju naturligtvis industrialiseringen och koldioxid utsläppen. Dessa fanns visserligen förut också, men naturligtvis inte i den utsträckning vi har idag.
   Mera måste göras för att förhindra katastrofala förändringar. Jorden anpassar sig, men hur blir det mänskligheten? 🤔

   Gillad av 1 person

 3. All heder till alla inom vården som finns där för oss när det behövs. Min kusin är kärlkirurg och jag vet att hans pass inte är nådiga. Hoppas maken fick sin välförtjänta vila.

  Gilla

  1. Jotack. Maken fick sin vila. Dessvärre dog patienten denna lördagsmorgon. Vaknade aldrig upp efter operationen och hjärtat orkade inte. Endast 61 år var han….

   Gilla

  1. Jodå. Val fick han. Tyvärr dog patienten denna lördagsmorgon. Vaknade aldrig upp efter operationen och hjärtat orkade inte. han blev endast 61 år…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.