Hindra epidemin som sprider sig i snöstormen!

Publicerad av

Redan kl.13.30 anlände Sonen hem från skolan idag och en timme senare Lillasyster. Skolorna stängde två timmar tidigare än vanligt för att få eleverna hem och av skolbussarna innan snöovädret anlände på allvar.

Ett mycket klokt beslut visade det sig vid 15 tiden då det såg ut som en vit ridå där ute då jag tittade ut, så snabbt kom snön. Lite som i stora sjok.

Snöstormen har fortsatt hela resten av eftermiddagen och mestadels av kvällen, men har nu bedarrat på senkvällen. Enligt prognoserna skall det hela fortsätta någongång under natten igen medan vi sussar skönt i våra sängar.

Det blev spelkväll här hemma medan snöns vräkte ner där ute. Ett nytt spel som på engelska heter ‘Pandemic’ och går ut på att rädda världen från att gå under i ngn slags påhittad epidemi. Ett spel som Svägerskan hade med sig när hon och hennes  ungdomar var på besök för några veckor sedan. Ett rätt invecklat spel, men så småningom verkade alla förstått hur det skulle spelas och det tog ungefär två och en halv timme för familjen att befria världen från all sjukdom.

Själv är jag ingen hejare på invecklade spel, så jag satte mig bekvämt med stickningen i famnen och lyssnade på hur det diskuterades och planerades eftersom alla familjemedlemmar var på ett och samma lag och skulle försöka få bort sjukdomen som spred sig över hela världen. Till sist lyckades laget (familjen) bekämpa sjukdomen och rädda världen från epidemin och det var ju tur!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.