Ordinära måndagar….

Publicerad av

… kan vara nog så trevliga och uppskattade efter alla dessa helger och lediga dagar, tycker ni inte? För mig är  ju  måndagen ledig då det kommer till jobbet eftersom jag jobbar deltid, men då det gäller familjen är den inte så ledig. Mat skall handlas, hus städas, tvätt tas om hand osv, osv.

Eftersom jag både städade och tvättade i helgen, slapp jag detta denna måndag. Dock gapade skåpen tomma… eller egentligen inte, men det började vara slut på en del matvaror som mjölk, bröd ,mjöl och annat sådant som jag gärna har hemma ifall andan faller på och jag tycker att t.ex en sats smet behöver sättas upp för att baka te.x småbröd.

Dock såg jag  alldeles enormt fram emot att återvända till Zumba denna förmiddag efter ett tre veckors uppehåll och det blev verkligen hur kul som helst. Att jag dessutom orkade igenom det timmeslånga passet nästan utan problem efter detta långa uppehåll var ju verkligen ett plus det också. Kändes mycket bra att vara tillbaka med andra ord!

Nu är det måndag kväll och vi har ätit middag. Vid  mataffären såldes odlad havslax till specialerbjudande idag, så det blev lax i gräddsås med potatismos. Mycket finländskare än så tror jag knappas att middagen kan bli och väldigt uppskattad också. Då är det extra roligt att stå i köket när maten uppskattas av familjen. Mindre roligt är uppstädningen av köket, men där har jag heller inte så mycket att klaga på eftersom Maken oftast tar hand om bortdukningen och disken efteråt, vilket han också gjorde denna kväll.

Bilden ovan är faktiskt en selfie som jag tog i lördags när jag gjorde pizza hemma. Maken tycker INTE min pizza med knackkorv  och skivade tomater och hade skickat ngn tokrolig kommentar medan han var ute med sin syster och henens ungdomar. Jag tyckte bilden passade  bra till detta inlägg eftersom måndagen har varit välkommet produktiv och imorgon stundar tisdagen och jobbet igen. Ser fram emot att träffa mina jobbarkompisar och alla våra småttingar igen.

Hur har din inledning till arbetsveckan varit?

6 kommentarer

 1. Låter som en bra dag! 👌
  Jag har varit första dagen i jobb efter julledigt.
  På kvällen körde jag ett spinningpass och det var så skönt. Jag har äntligen kommit igång med spinningen igen och godiset är bort. Svårt men verkligen behövligt! 😊

  Gillad av 1 person

  1. Grattis och heja, heja! Har aldrig provat på det här med spinning. Alltså att cykla på motionscykel eller…? Hur är denna spinning jämfört med vanlig motionscykel? Rekommenderas?
   Jotack, en mycket bra början på veckan. Hoppas din första vecka tillbaka löper lugnt och på bästa sätt den med. 😃

   Gilla

 2. Jo det känns som att man är inne i rullorna igen.
  Spinningcykeln liknar lite en motionscykel, men enligt mitt tycke är spinning mycket roligare. Första gången jag testade på denna motionsform var 2011. Man får svettas, höja pulsen ordentligt och konditionen blir ganska snabbt bättre. 👍🏻😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.