En ny början?

Publicerad av

Jaaa, hörni… ett nytt år igen. Var har ni för mål, planer, tankar…. Vad skall ni lyckas med detta skottår 2020. Hur gamla blir era barn? Vad fyller ni, kära läsare i år? Tycker ni att det här med ett nytt år är som blanka sidor i en ny bok, bara att börja fylla i? Hur spenderades er nyårsafton?

Många  frågor denna kväll som ni märker….

Vi firade naturligtvis med Svägerskan och hennes ungdomar igår kväll och föräldrarna gick och lade sig före midnatt, medan ungdomarna drack 4 (!!) flaskor  alkoholfri champagne! Inte illa- verkligen! Före champagnen bevisade våra ungdomar att man visst kan njuta av ett skönt bubbelbad ute mitt i smällkalla vintern och runt midnatt! Ungdomarna från den södra delen av landet provade på ett dop och njöt i stora drag, till sin egen stora förvåning!

Sedan blev det förstår sovmorgon för hela slanten och kusinerna som hade sovit över ( under sitt besök här i Tvillingstäderna bor de hos mormor och morfar egentligen.) väcktes vid tiosnåret i förmiddags. De egna barnen steg upp ungefär vid samma tidpunkt.

På kvällskvisten kom Svägerska med föräldrar på mat och ikväll blev det julskinka, eller egentligen nyårskinka för hela slanten. Riktigt gott blev det och så hade jag också gjort potatisgratäng och ugnsbakad sparris i olivolja och salt och peppar. Enkelt och gott och uppskattat av alla.

Till efterrätt hade Svägerskan gjort en helt underbar chokladtårta och så kaffe/te till denna förstås.

Detta år, 2020 fyller maken 50 och jag 47. Barnen blir 20, 16 och 12. Verkligen inga blöjbyten hos oss längre. Vart tog tiden vägen? Varför gick det hela så snabbt?

Det där med bok och blanka sidor vet jag inte riktigt…. Livet rullar ju liksom på och det är ju faktiskt inte så ofta man  tar till sig nya vanor. Enligt trenden skall det ju börja motioneras och bantas och leva hälsosammare och bla, bla ,bla, men hur många gör detta faktiskt i verkligheten….?

Och vet ni, nu är det sängdags igen en gång och vardagen kallar för två av våra tre ungdomar imorgon eftersom jullovet är slut och skolan tar vid. Ingen sovmorgon imorgon med andra ord!

Gott nytt år!!

 

6 kommentarer

 1. Hej och Gott Nytt år! Alltid lika roligt att få läsa din blogg och jag borde kommentera mera. Eftersom det nu är nytt år ska jag försöka bättra mig.
  Så här kommer svar på dina frågor ; Kommer inte på ngt exakt svar på första frågan, men du nämnde flera saker som säkert passar mig också😉
  Jag fyller snart 55, ojoj… min man fyller 64. Äldsta dottern blir 33, yngre dottern 31 och sonen blir 28.
  Äldsta barnbarnet, en flicka blir 12 år
  (yngre dotterns), barnbarnen i England, flicka och pojke, ( äldre dotterns) fyller 4 och 2 år. Ljuvliga unga/små människor alla tre.
  Jag kommer om en vecka att testa nytt jobb efter massor av år i samma bransch, så det blir spännande! På tal om blanka sidor 😉 Och nu ska det bli liknande jobb som du har!
  Nyårsafton spenderades med våra bästa vänner, som vi oftast gör på nyåret, från den tid då våra barn var riktiga bebisar.
  Efter den här romanen hoppas jag att du känner mig lite bättre 🤗
  Ha en god fortsättning på det nya året!
  /Greta

  Gillad av 1 person

  1. Hej och tack för den trevliga romanen!
   Trevlig läsning och du har säkert liksom jag, ofta undrat vart den där tiden tar vägen? Roligt att du fortsättningsvis följer min blogg. Det är ju inga märkvärdiga skriverier jag kommer med, endast vår lilla vardag, men skrivlusten låter mig inte vara ifred och därav det eviga knackandet på tangenterna. Drömmen är förstås att skriva och publicera en boka, fast om det nu någongång blir av vet tror jag knappast… Välkommen med in i vårt 2020 och god fortsättning till dig och de dina! 😃

   Gilla

 2. Alltså vart går tiden!
  Här blir barnen 20 och 17.
  Jag blir lite skrämd eftersom jag i mitt sinne fortfarande ibland kan tänka att jag är 25….. 😉
  Julen kom o gick, liksom nyår. Har ännu ledigt några dagar. Jag har gjort sådant som jag länge tänkt att måste göras såsom städat ur skåp och rensat upp. Riktigt roligt att få detta gjort. Så har jag också hunnit med lite läxor, vilket kan vara svårt att hinna med då man jobbar.

  Gilla

  1. Du har verkligen haft ett produktivt jullov! Att städa i skåp och lådor tycker jag är så otroligt tråkigt, men absolut ett måste. Vill du hoppa på första bästa plan och kom och ta tag i samma projekt här hos oss?! Du är så välkommen! 😉
   Vi är väl bara så gamla som vi känner oss eller hur? Tänk att vi som båda endast är 25 har ungdomar som fyller 20 detta år?! Helst otroligt…! 😉

   Gilla

   1. Det var verkligen tråkigt, men ett måste…
    Å tack för inbjudan, jag kunde faktiskt tänka mig att komma..😉👌
    Då man tänker efter lite noggrannare så vet man ju att det är något i matematiken som inte riktigt stämmer. 😃

    Gillad av 1 person

   2. Jo precis. Men det sägs ju att man bara är så gammal som man känner sig…! 🤔
    Kom på bara! Säg till, så lägger jag på ’kaffipanno’! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.