Reseledare? Jag?

Publicerad av

Lillasyster och jag befann oss på informationsmöte ikväll i gymnasiet. Hon skall bege sig ut på en liten resa i slutet på juni med en grupp från skolan. Det handlar om en liten grupp på 10 elever och två lärare. Resan går till fransktalande Quebec och Montreal. Dottern åkte på två resor till Europa under gymnasietiden och när detta resetillfälle uppenbarade sig i vintras hakade Lillasyster på.

Mötet gick ganska fort. Läraren i franska verkade inte riktigt så bra förberedd tyckte jag. Läste av reseinformationen hon hade fått av det kanadensiska företaget som håller i trådarna för resan. Undrade sedan om ngn hade frågor….

Och jodå, visst frågades det… och eftersom läraren inte verkade ha många svar, svarade jag på en hel del av frågorna!

-var skall eleverna träffas innan avresan? ( en förälder)

-någonstans på flygfältet blir det nog bra gissar jag…. ( läraren)

-det finns ju en mötesplats för grupper på nedersta våningen på flygfältet i huvudterminalen. Där skulle det säkert vara bäst att träffas. Parkera på lägsta nivån i parkeringshuset och gå in till terminalen via de dörrarna så kommer man ganska snabbt till mötesplatsen. (Jag)

-Skall eleverna checka in dagen innan på egen hand? (Förälder)

-jaa…jag vet faktiskt inte…. ( läraren)

-Eftersom vi inte själva reserverat resan har eleverna inte sina egna biljetter. Gissar att ni alla checkar in på samma gång just där grupper som reser tillsammans träffas och checkar in. ( jag)

-Kolla att era mobiler kommer att fungera i Kanada. ( läraren)

-Olika mobilföretag har olika kontrakt för att resa utomlands (annan förälder)

-Vi tillbringade nyligen en vecka i London och köpte extra täckning för våra mobiler via vårt företag. En vecka med ‘unlimited coverage’ gick på USD 35/mobil för oss. Detta varierar ju naturligtvis. Och så finns det ju Whatsapp också som går att använda gratis och använder samma mobilnummer….

Och så satt vi och diskuterade Whatsapp i några minuter, vilket inte är en väldigt vanlig app i användning hos oss. Trots att den är gjord av Facebook och en amerikanska uppfinning.

Efter denna lilla diskussion var träffen över och läraren tackade oss för att vi kom. I mitt stilla sinne undrade jag lite om hon är tillräckligt förberedd att vara reseledare för en grupp med 15 och 16 åringar….? Nåja, det går säkert bra….

6 kommentarer

 1. Det där känner jag igen! När vi var på en guidad tur i Venedig höll jag på att ta över. Reseledaren hade noll koll på att folk sackade efter och någon höll på att komma bort. Då gick min lärarradar igång på högvarv! Whatsapp använder vi regelbundet och appen fungerar klockrent.
  Så kul i alla fall med en resa och det går säkert bra. Det är ju ungdomar som förväntas ta ett visst ansvar men samtidigt så måste det vara raka och tydliga vuxna med. På våra barns skola åkte alla alltid till Bryssel. Sedan blev vår yngsta dotter uttagen till en resa till Bangladesh dit tio elever och två lärare åkte. Det var en upplevelse och blev grunden till hennes examensarbete.

  Önskar en fin Kristi himmelsfärdsdag om det nu är helg hos er.

  Gillad av 1 person

  1. Tack och tack detsamma! Ingen långhelg hos oss nej…. Kristi himmelsfärd uppmärksammas endast i kyrkorna inkommande helg.
   Jo jag håller helt med där. Det är klart att ungdomarna förväntas ta ett visst ansvar själva och så mycket som vi rest med familjen är det inte mycket Lillasyster funderar över. Fast visst är det en aning pirrigt nu när hon skall ut ’på egen hand ’. Jag hoppas också att hon får mersmak. Det är alltid berikande och nyttigt att se och uppleva annat än det ’vanliga’ hemma. 😊

   Gilla

 2. Du verkade både mer beläst och berest än läraren 🙂
  Då jag läste rubriken tänkte jag att du hade blivit vald till reseledare, för ibland brukar någon förälder här i Finland i alla fall få åka med / begäras med. Kanske inte alltid pop hos den unga vars mamma eller pappa kommer med… men 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Hade gruppen blivit större hade det möjligen blivit aktuellt för mig eller en annan förälder att åka med, men eftersom det handlar om endast 10 elever, räckte det med 2 vuxna denna gång.
   Vi har rest en hel del genom åren, så egentligen kanske det inte var så konstigt att jag visste en del under mötet, men lite bakvänt kändes det…. 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.