Rotade bland reaböckerna…

Publicerad av

… idag på eftermiddagen och fann en skatt!

För ynka USD 10 kom denna skatt till bok om stickning ( en del virkning och andra handarbeten) med mig hem idag! Den innehåller inte bara en del finfina mönster utan författaren intervjuar olika designers inom stickningens underbara värld.

Boken är full med råd och tips och även YOGA och töjningar och stretching med GARN! Alltså, mycekt skall man få läsa här i världen! Bland annat handlar ett kapitel om hur bra stickning och annat handarbete är på alla plan. Socialt, bra för händerna, hjärnan, man får nya vänner, man träffas och umgås, kanske över en kopp kaffe eller te. Man lär sig nya mönster, får nya färdigheter etc etc… En mycket positiv och glad läsning och den var extra bra ikväll när jag satt och knåpade med barntröjan … som inte riktigt vill bli så fin som jag hade hoppats. Axlarna är nu ihopsydda. Ärmarna färdigstickade och avmaskade och kragen har jag stickat tre varv på nu innan det är dags för sänghalmen. Ngt konstverk är det verkligen inte och jag tänker att tröjtillverkning inte är min grej precis… Tror jag håller mig till sockor, mössor, filtar, sjalar, vantar och halsdukar istället. Finns ju mycket där att hämta också, men snyggt sittande och stickade tröjor…. Nej, som sagt. Får nog ta mig en tankeställare där.

Tankeställaren får ske under nattens tysta timmar medan regnet, som är kommer i snöform norrut i staten, strilar ner på vårat tak här i Förorten. Det skall regna från och till hela natten medan temperaturen sakta men säkert går under nollstrecket efter några plusgrader under dagen. Vi lär vakna till hala vägar imorgon bittida….

God natt och god morgon från andra sidan Potten igen!

4 kommentarer

  1. Samtidigt så ger övning färdighet så kanske ska du inte ge upp än 😉 Men det ska ju också vara roligt att sticka så det finns ju så mycket annat att välja.
    Grattis till en inspirerande bok!

    Gillad av 1 person

  2. Vilken fin bok du hittat, bra med inspiration.
    Om problemet med tröjor/koftor är monteringen så hitta ett mönster som stickas i ett stycke, bara några stygn att sy under ärmarna. Ge inte upp.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.