Vardagen tar över…

Publicerad av

… igen och trötta var vi när väckarklockan/mobilen plingade till imorse. Maken skulle som vanligt upp i ottan vid 05.45 och skolan började för Lillasyster. Hon och jag skulle upp kl.07.00. Bara att maka sig ur sängen. Tidsskillnaden mellan Minnesota och Hawaii är fyra timmar, så den är inte stor och det går ganska snabbt att komma över den. Ngn dag eller så brukar det ta. Däremot är det ju, som bekant alltid värre att resa österut än västerut, så när vi skulle upp imorse var det ännu natt på Hawaii.

Däremot gick det bättre än väntat. Maken kom iväg till jobbet, Lillasyster till skolan och själv kom jag igång med träningen åter. Visserligen hade jag inte helt legat på latsidan under semester veckan utan fått in en sgs daglig promenad på 3 km. Ingen hård träning precis, men ändå bättre än inget. Nöjd är jag över att vikten hållits där den skall vara.

Medan vi var borta hemifrån Förorten förra veckan fick vi en hel drös med snö, som jag skrivit i tidigare inlägg, men idag bjöds vi på strålande sol och endast ngn minusgrad. Riktigt skönt väder verkligen, för normalt är januari den kallaste månaden och vi kan enkelt ha uppemot -30 grader flera dagar i sträck här på den amerikanska tundran.

Tränigne fick jag alltså överstökad. Ett lugnare pass vad gällde tempo och backar, men det var 45 minuter långt, så visst gällde det att trampa! Inga personliga rekord blev det idag, men som sagt, jag är igång igen.

Lillasyster hade en bra dag i skolan, men känner sig en aning efter i uppgifterna eftersom hon missade skolan förra veckan medan vid var på semester. Maken hade en bra dag på jobbet och både Dottern och Sonen är tillbaka på sina respektive orter. Nu är siktet inställt på tisdagen….

Ett pass på 45 minuter avverkades denna måndag med duktiga Christine live från New York City. Skönt att ha kommit igång igen. ( Vi var över 1100 deltagare från USA och världen över. Jag placerade mig runt 660 någonting, så långt ifrån först, men absolut inte sist heller. Nu är det ju mindre viktigt, men lite kul att jämföra ändå…)

7 kommentarer

 1. Efter en semester så känns det ofta som en helomvändning att stiga upp och börja på igen. Men det är alltid skönt med semester och miljöombyte, det behövs ibland! 😊

  Gillad av 1 person

 2. Ja, vardagen kommer alltid snabbare än önskad. Också här. Igår började skolan och universitetet igen. Pojken som ska till skolan måste stiga upp kl 6:15 eftersom skolbussen åker kl 07:00 😣 – väldigt tidigt!! Själv jobbar jag 70% hemifrån och tycker väldigt mycket om det! Ha en bra vecka!

  Gillad av 1 person

  1. Liknande skoltider hade våra barn på lågstadiet. Nu när det är gymnasiet som gäller för Lillasyster ( det enda ’barnet’ hemma) kommer skolbussen kl. 07.50, vilket är en mycket bättre tid att starta dagen på i min mening.
   Allt flera jobbar hemifrån. Lyxigt säkerligen, men det gäller säkert att hålla ’pli’ på sig själv att få ngt gjort! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.