En kvällspromenad…

Publicerad av

… i -15 grader fick avsluta julfirandet för detta år. Vi har ju som bekant ingen annan dag jul här på den västra sidan av Potten. Det ör lite synd faktiskt. Julaftonen börjar egentligen inte förrän på kvällen den 24.12 och då för många med gudstjänstbesök. Juldagen är fylld med god mat och julklappar och sedan är det hela över till nästa år. Lite intensivt kanske… ? Dock roligt!

Snöröjning inledde dock julaftonen på förmiddagen. Nej, det hade inte snöat mera än de 20 cm vi redan hade fått, men till följd av den hårda blåsten vaknade vi till drivor som måste röjas. Jag började med spaden, men snön var så tung ihopblåst att jag fick be den resterande av familjen att komma och hjälpa till. De kom snabbt ut. Sonen startade snöslungan och trots att snön var så hårt packad, kunde han ta små mängder med snöslungan i gången. Detta hjälpte ju naturligtvis enormt och arbetet gick snabbare och smidigare.

På julaftonskvällen spelade Lillasyster harpa i kyrkan och det gick verkligen bra. Hon spelade the Little Drummer Boy och Stilla natt och det gick alldeles utmärkt.

Juldagen började med brunch. Alltså lunch och breakfast kombinerat. Jag gjorde en French toast casserole och en fruktsallad. Saft, kaffe, te och vatten naturligtvis också.

Några timmar senare och efter julklappar blev det då dags för julmiddagen. Skinka om jag får välja, men i många amerikanska hem är det nog kalkon som äts. I år hade jag också knåpat ihop kålrotslåda, som faktiskt gillades av de flesta runt bordet! Det var roligt!

Julbord 2022.

Och efter en riktigt trevlig jul är vi alltså tillbaka i vardagen igen imorgon, måndag… Nåja, kanske inte riktigt. Dottern med Pojkvän är här på besök från studiestaden och Sonen med Flickvän är förstås här också.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.