Det här med vädret…

Publicerad av

Det är lite lyxigt när vårt väder här på denna sidan Potten hamnar på nyheterna hos er i Norden. Jag blir nästan lite berömd och bekanta kontaktar mig och vill höra hur läget är och om vi faktiskt har det så kallt som det påstås. Och har vi också drabbats?

Denna bild tog jag vid 16 tiden idag. Som synes höll decembersolen på att gå ner igen efter sin några timmar ovanför horisonten. Det har blåst hårt hela denna fredag före julafton och snön har blåsts upp i drivor. Sikten på motorvägarna har varit allt annat än bra till följd av den yrande snön och de hårda vindarna. I luften hade vi -22 grader, men eftersom det blåser så kallt och så hårt, uppmättes kylan till att vara runt -33 grader. På eftermiddagen då det var som varmast!

Vad passar väl bättre en kall dag som denna än att stå i köket och få igång inte en, utan två satser med kanelbullar? Jodå, med hjälp av brödmaskinen naturligtvis.

Dottern med pojkvän har skjutit på sin resa norrut från studiestaden där vi befann oss senaste helg. De hade tänkt sig att anlända igår, torsdag, men hoppas nu på morgondagen istället. De hårda vindarna lär skall lugna ner sig till tidig julaftonsmorgon och om så är fallet, kör de norrut på självaste julafton. Eftersom vi egentligen inte firar julen förrän på juldagen, blir detta arrangemang hur bra som helst. Det är lite vi kan göra åt vädret och detta galna vinterväder behöver absolut respekteras.

Däremot vill jag önska alla ni som tittar in, läser och kanske inte alltid kommenterar en riktigt MERRY CHRISTMAS och en GOD JUL! Maken hade, för 2-3 månader sedan beställt en vinjulkalender. Den anlände ngt försenad med posten och kom idag! Ett foto på den får bli min julhälsning.

10 kommentarer

  1. God jul och god fortsättning och tack för att du tittar in här med! 😊 Jo, det rör sig om äkta vinter hos oss just nu. Dock ser vi fram emot varmare temperaturer om några dagar.

   Gilla

 1. God Jul! Hoppas er jul blir en fin tillställning med mycket god mat och givande stunder! Vilken underbar kalender, en sådan får jag undersöka till nästa år. I år hade jag en teadventskalender, men vin lät snäppet bättre. 😛 Tack för påhejandet angående flätstickning, jag blev riktigt peppad att testa nu. Det får bli något att lägga tid på nästa år-

  Gillad av 1 person

  1. Tack och god fortsättning! Jo men om JAG grejar åtminstone en enkel fläta, klarar nog vem som helst detta! 😂 Lycka till när du väl testar!
   Det var ju verkligen lite synd att vår vinkalender kom så sent, men vi får njuta av den i efterhand istället. Gissar nog de säljs i Norden också…

   Gilla

 2. Jo jag har följt med ett väder, hoppas vädret är bra under julfirandet då folk skall röras.
  En sådan julkalender skulle vara skoj att ha. Synd att ni inte fick den i tid, men de gamlas ju inte som tur är 😅
  Hoppas ni går en lugn och skön julhelg!
  Här fortsätter vi äta och ta det lugnt med familjen 😊

  Gillad av 1 person

  1. God fortsättning till dig och familjen! Precis, vinet i kalenderns går fortfarande alldeles utmärkt att dricka! Tack julen kom och gick snabbt. Vi har ju ingen annnandag….

   Gilla

 3. Vad kul med vinkalendern! Sådana har blivit pop hos oss också, vuxenkalendrar med vin och öl och allt möjligt annat 🙂
  Ja, ert väder är nyhetsstoff hos oss, president Biden vädjar till folket, stanna hemma och inomhus 🙂
  Därför intressant med rapport om hur just NI har det.
  Glad juldag – o hoppas ni alla får fira annandag jul tillsammans!

  Gillad av 1 person

  1. Det hade jag inte ens hört! Att Biden vädjar till oss att stanna inomhus… Nu måste man ju då komma ihåg att detta är ett jätteland och allt är relativt. Det vinterväder vi är vana med här i norr är inte detsamma som befolkningen i Texas eller Floria får och är vana med. Men visste har det varit kallt! Nästan så -15 denna juldagskväll kändes härligt skön! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.