När mor i huset….

Publicerad av

… sitter och pladdrar med Sverige i hela två timmar då går det som det går… Det blev nämligen ingen sen eftermiddagsutfärd till butiken och i sin tur var det skralt i skåpen till middagen.

Maken flög hem i ilfart just efter kl.15. Hann med en eftermiddagskaffe innan han åter slängde arbetsväskan på axeln och körde iväg mot sjukhuset här i Förtoen där han agerar personalchef sedan en tid tillbaka. Det var dags för kvällens möten, två stycken. ( han arbetar dock som anestesiläkare växelvis vid två sjukhus, men är alltså personalchef på sjukhuset här i vår Förort.)

Eftersom mor i huset hade tjattrat så länge på eftermiddagen, bestämde vi oss för en nödlösning. Efter Makens möten mötte vi upp på resturang mitt emot Förortens sjukhus. En favoritrestaurang som vi stödde troget under pandemin eftersom det var nära att den gick under. Nej, det serverades inte mat inne under pandemin, utan vi och många andra av Förortens invånare hämtade färdiggjort mat och åt hemma för att stöda restaurangen. Och det fina var att restaurangen klarade sig! Vi har många kedjor här i Förorten, men just denna restaurang är lokalt ägd och sådana borde stödas! Följaktligen stödde vi och många andra och det lyckades.

Jag beställde min vanliga rätt. En fantastiskt god hamburgare med knapriga lökringar, guacamole, sallat ost och färska jalapeños. Numera ber jag att få min hamburgare serverad utan bröd. Detta spar en hel del kalorier, runt 150 eller så. Till denna goda bíff restaurangens fantastiskt goda franska potatis gjorda på sötpotatis och en god sås att doppa dessa i. Verkligen en god middag och inte ngt jag skulle ha kunnat åstadkomma denna kväll med mer eller mindre tomma skåp.

Däremot blev det en mycket trevlig pratstund med Sverige på eftermiddagen. Eller egentligen, kära Kusin Vitamin bosatt i Sverige. Vi har täta kontakter redan, men vi talas sällan vid och vi fick en hel del förhandlat via våra respektive Äppelmobiler i eftermiddags. Nästan så vi löste världsproblemen!

Och åter hörni…. Funderar jag över den fantastiska tekniken… Lite ofattbart är det ju nog för oss som inte är ungdomar längre att man kan, helt gratis sitta och pladdra via satelliterna från vilket håll i världen som helst…. Ungdomarna tar ju detta för givet, men för mig som flyttade till detta stora landet när det tog en vecka för den vanliga posten ( vilket det i och för sig fortfarande gör) och telefonsamtal var dyra och man betalade per minut, är detta med dagens teknik helt och hållet ofattbar och underbar!

Tack kära Kusin Vitamin för en trevlig eftermiddag! Vi behöver göra om detta oftare har jag på känn! ( jag ser till att fylla på matskåpen innan vi börjar tjattra nästa gång! )

4 kommentarer

  1. Så trevligt med ett så långt och givande samtal med din kusin. Nog är det fantastiskt att man kan hålla kontakten via den nya tekniken och så billigt numera. Minns när jag tågluffade och skulle ringa rem. Det kostade skjortan på den tiden.
    Så trevligt med middag på lokal och den maten… Hamburgare är en av mina favoriter men det ska vara en på högrevsfärs om man frågar mig.

    Trevlig onsdag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.