Naturligt är finurligt och så mycket bättre!

Publicerad av
Ett minne blott….

´Jag tyckte om färgerna i garnet ovan. Hittade det alldeles innan vi skulle betala vid hobbyaffären i söndags och roffade det åt mig innan Lillasyster och jag gick till kassan. I hastigheten såg jag inte på etiketten vilket slags material det var gjort av.

Satte mig bekvämt tillrätta senare på dagen för att påbörja ett par nya sockor åt mig själv. För övnings skull och just för att jag riktigt gillade färgerna. Började med att sätta upp… Fick inte många på strumpstickan innan jag förstod och kollade etiketten… just precis, akrylgarn! Plastigt värre, delar sig, glider av strumpstickorna i den andra ändan och maskor tappas lätt just pga att garnet delar sig…. Blev lite arg och besviken på mig själv då jag inte hade tittat efter bättre, men fortsatte att sticka….

Efter tusen ( verkade det som i alla fall, men det var nog inte riktigt så många ändå…!) tappade och/eller delade maskor, gav jag äntligen upp i eftermiddags. Sockan var nästan klar faktiskt, men det visade sig att hälen var ett missfoster och hela sockan var stor och otymplig och passade inte alls på min fot. Jag lade den åt sidan och började med maten…

Kvällens nästan hemgjorda pizza….

Köpte färdiga pizzabottnar från affären på eftermiddagen. Öppnade en burk konserverade tomater och lät tomaterna dränera i en sil i 10 minuter. Kryddade dem sedan med lite salt och oregano innan jag spred ut dem på pizza bottnen. Färsk basilika ovanpå och sist, men inte minst, rikligt med mozzarella ost. In i ugnen på 15 minuter och voilà, middag!

Ngn timme senare tillbaka till stickningen och jag gjorde slag i saken. Drog ut strumpstickorna ur missfostret av akrylgarn och kastade bort hela härligheten! Nej, inte resten av nystanet, jag tänker mig en enkel mössa av det, men absolut inga sockor!

Tog fram nya strumpstickor i en mindre storlek och garnet som jag stickade Makens sockor av och blev genast så mycket nöjdare! Detta garn var inte heller ngt dyrt garn, men den stora skillnaden utgör naturfiber. Förmånligt yllegarn är minst en miljon ggr bättre än billigt akrylgarn gott folk! Stickorna dansar och efter bara ngn timme har jag redan kommit så här långt….

Det blir his and hers!

För övrigt kan jag nämna att vi slog värmerekord här i Tvillingstäderna idag med våra 27 grader! Lie väl magstarkt måste jag säga… Nu vid 22 tiden är åskan och regnet på väg in och om 48 timmar lär vi skall bjudas på 20 (!) grader kallare….

Solnedgången strax efter kl. 18 var vacker….

2 kommentarer

  1. Jag förstår att du föll för garnet för det hade härliga färger men det ska vara rätt material, viktigt just till sockar. Som mössa fungerar det säkert.
    Färdiga pizzabottnar är väldigt smidigt.

    Ha en bra onsdag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.