Med klackarna i handen och ett leende på läpparna…

Publicerad av

… kom Lillasyster ut till bilen på lördagskvällen kl.23 då höstdansen ( homecoming dance, för er som kanske är insatta…) vid skolan var slut. Efter tre timmars hoppande och dansande i klackar hade hon blåsor på tårna och ont i fötterna, men var väldigt glad ändå.

Ngn dejt hade hon inte, men numera är detta mindre viktigt. Oftast är det hela kompisgäng som samlas och går i samlad tropp till skoldanserna. Mycket bra! På det sättet får alla vara med, tycker mamman i huset!

Lillasyster poserar för mamma fotografen

Strax innan kompisens mamma kom för att erbjuda Lillasyster skjuts tog vi de här bilderna på bakgården. Det var en varm kväll med 26 grader och åska i luften, så om ni undrar om Lillasyster frös i ärmlöst i september kan jag lugnt meddela att så inte var fallet.

Det blev en fullspäckad lördag för denna unga dam. Påvmorgonen väckte jag henne strax före sju. Inte ngn favorittid för en tonåring att stiga upp under helgen precis. Det var dags att klara av morgonbestyren, stuva in harpan i bilen och sedan åka iväg till en längre grupplektion. Den första riktiga lektionen för flickorna som lär sig spela detta instrument vid musikinstitutet på två år! ( Man har alltså träffats via skärmen sedan mars 2020. Anledningen till detta behöver jag väl knappast orda om?!)

Klar för avfärd!

Framkomna just efter kl.9 tog Lillasyster hand om sitt stora instrument och rullade in det till musikinstitutet….

Numera klarar hon detta helt själv. Det enda jag behövdes till var chaufför!
Här har alla anlänt och man är nästan klar att börja lektionen….

Vilken fröjd för ögat! Vi var många föräldrar som bänkade oss runtom i det stora rummet för att tyst lyssna på lektionen. Det var tur att de två lärarna inte hade ngt emot detta. Jag är ännu inte riktigt säker på vem som hade roligast: eleverna, lärarna eller föräldrarna? Det övades och det pratades. Det åts medhavda mellanmål och det skrattades. De yngre eleverna satt och ritade medan de äldre övade svårare material och de äldre eleverna spelade med de yngre när de fick chansen att öva det de jobbar på. Helt enligt Suzuki metoden! En riket trevlig förmiddag blev det alltså!

6 kommentarer

 1. Så fin lillasyster var och att vara med kompisar istället för date var nog ochså bra. Ni har ochså varit i full rulle och har fprtfaramde pustande varmt i september .

  Gillad av 1 person

   1. javisst är både september och även oktober fina? I mitten på oktober har vi de vanligtvis de finaste färgerna. Just nu har vi just börjat få lite gult och röt på träden, men inte mycket ännu…🍁

    Gilla

 2. Nej, numera behövs det ingen date och det tycker jag är väldigt bra! Alla ska vara välkomna och även här är det kompisgäng som går tillsammans.
  Vilken härlig förmiddag med vacker musik, skratt och glada samtal. Förstår att ni var nöjda!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.