Men vi tar väl en till, va?

Publicerad av
Denna lilla disktrasa blev färdig vid 20.30 tiden ikväll….

Denna var väldigt lätt och väldigt rolig att sticka. Även om jag blev utan rosa bomullsgarn alldeles på slutet. Fick skarva i med vitt som ni ser. Dock fick jag mönstret inte riktigt att stämma. Kan nog hända till följd av att jag på kvällen satt och språkade med Svärföräldrarna på samma gång som jag stickade. Vi bjöd hit dem på mat. Efter diverse flyttande av ungdomar till universitet i andra stater, Covid för Lillasyster och annat hade vi inte träffats runt middagsbordet på ett bra tag. En varm sensommar kväll med 32 grader och det blev nästan lite för mycket fast vi satt i skuggan under takfläkten utomhus på verandan…. Att sticka i den värmen plus att det gällde att hålla ett öra på konversationen, så gick det som det gick…

Jag fortsatte sticka ändå. En disktrasa är en disktrasa och behöver inte alls vara perfekt. Avslutade handarbetet då våra gäster åkte hemåt i den varma sensommarvärmen och…. Jovisst! Dags för nytt försök natuligtvis och nu har jag kommit så här långt på nästa…..

Disktrasa nummer två i detta mönster….

… halvvägs alltså. I detta garn är det svårare att se mönstret som de olika maskorna bildar eftersom garnets färger varierar. Lätt att sticka och denna gång har jag en lite annan förståelse hur mönstret skall löpa och det går väldigt snabbt. Det tog mig just över timmen att komma halvvägs, men nu är det nästan mitt i natten igen, så det är dags att lägga bort lila datorn och gå och blanda sig mellan lakanen efter en mycket varm sensommardag.

God natt från andra sidan Potten!

2 kommentarer

    1. Eller hur…? Fokus är definitivt A och O. 😂 Vitt passar ju med allt så det föll sig naturligt att skarva i med den färgen.
      Trevlig fortsättning på fredagen hos dig med! 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.