Bright eyed and bushy tailed….

Publicerad av

… steagde vi in i Memorial Union byggnaden vid universitetet på måndagsmorgonen. Närmare bestämt redan just före kl.8 befann vi oss i kö för att anmäla oss som närvarande och få de instruktioner och scheman som behövdes för dagen.

Sonen och Maken köar…..

Överallt hade man pyntat i universitetets färger, grönt, rosa och vitt. Med ballonger och band och flera av personalen som höll i trådarna för dagens informationstillfälle bar kläder i skolans färger. Klänningar, toppar, byxor etc…. Speciellt kvinnorna märkte jag. Männen körde mest med kostymer och jag måste säga att jag led med dem, för värmen och fukten i North Dakota igår var olidlig.

Förmiddagen spenderades mest på skolbänken där vi informerades en aning om skolans historia ( grundad på 1883, 6 år före North Dakota blev en delstat! Inte dåligt!), men fick förstås mest ta del av information som gällde de inkommande eleverna.

Det blev en aning långt att sitta och lyssna på all denna information. En paus på några minuter att få sträcka på benen skulle ha varit välbehövligt, men ngn sådan fick vi inte förrän över över timmen i stolarna. Då kändes det extra skönt att få sträcka på benen.

Det blev rundvandring till de olika byggnaderna, träff med studiehandledare ( som för Sonen verkade visade sig vara en mycket trevlig prick, men hur mycket han faktiskt visste om kurserna Sonen behöver ta dessa år är lite i fråga…) och sedan också en promenad till Sonens boende inkommande höst.

Ser mera ut som ett fängelse än en studiebostad…..

Det var inte långt att gå, några hundra meter, men i hettan och fukten kändes färden extra lång. Ngn tröst var det i all fall att alla hade lika varmt och kändes sig lika svettiga. Trots en äldre bostad som Sonen flyttar in i om några veckor är man i full färd med att installera luftkonditionering i alla rummen där eleverna kommer att bo. Inte i de allmänna utrymmena ännu, men förhoppningsvis kommer det så småningom också.

I en lång, samlad och och svettig trupp gick vi från studiebostaden till kafeterian. Tack och lov att det blev mulet. Hjälpte inte mycket ang fukten i luften, men åtminstone blåste det en aning och solen var borta.
Dessa sk skyways  finns här i Minneapolis också. Ett sätt att gå från en byggnad till en annan när det är som kallast under vintern och så behöver man inte gå utomhus.

Efter rundtur och lunch blev det så dags att skilja på elever och föräldrar. Eleverna hade sitt eget program i ngn timme medan föräldrarna fick ställa frågor till en panel bestående av olika medlemmar ur personalen. Vi var många i publiken, så ett mobilnummer gavs och så fick man texta frågor till detta. Det var inte lite frågor som kom in! Timmen gick fort och efteråt strålade vi samman med Sonen igen.

Byggnaden där Sonen kommer att tillbringa mestadels av de kommande åren….

Sista anhalten för dagen var byggnaden ovan. I denna kommer vår Son att så småningom bli klar yrkespilot och ivern visste knappt några gränser när vi äntligen fick stega in och lyssna på denna panel. NU fick han svar på alla möjliga och omöjliga frågor om kurserna, flygen mm, mm.

Simulatorn för kontrolltornet.

Efter att den panelen avslutades styrde vi då kosan hem till Förorten igen., Sonen var oerhört nöjd med dagen och har redan fått kontakt med flera andra elever som också kommer att studera till yrkespilot. Han räknar nu dagarna och vekorna till flytten och de är verkligen inte många…..

I detta bibliotek kommer nog en hel del tid att spenderas också har jag på känn…..

8 kommentarer

 1. Det lät som en väldigt bra och informativ dag även om det självklart kan kännas lite drygt att sitta och lyssna så länge. Så härligt att sonen snart påbörjar vägen mot sitt drömyrke! Perfekt att de får AC i bostadsdelen i alla fall! Krävs drägliga temperaturer när man ska fokusera på studierna.

  Gillad av 1 person

 2. Den där typen av visningar av skolor förekommer inte alls här. Vissa kan ha nåt litet ”öppet hus” av nåt slag men mest för blivande elever eller de som funderar på att söka in till skolan. Inget för föräldrar. Tror nog att han kommer att trivas 😀

  Gillad av 1 person

  1. Högskolestudier kostar skjortan i USA och ofta står föräldrarna för en del av skolavgifterna. Då vill vi naturligtvis se vad vi ’köper’ också. Pga detta ordnas liknande informationstillfällen av de flesta högskolor och universitet.
   Ungdomar är definitivt mera ekonomiskt beroende längre av föräldrarna än vad de är i Norden skulle jag vilja påstå.
   Varken bra eller dåligt det heller. Bara annorlunda än det system ni är vana med. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.