Blöt som en disktrasa…

Publicerad av
Nästan rensat färdigt då jag tog denna bild….Se all den där bruna marken? Den var täckt i gräs…..

… sitter jag här inne i luftkonditioneringen efter en timme ute i rabatten ovan. Åtminstone blev det mulet nu på kvällen, annars skulle det nog enkelt ännu ha varit 32 grader varmt vid 19 tiden då jag påbörjade detta projekt. Fukten är nästan tropiskt brutal. Tjock och kvavt i luften och vi bara väntar på att regnet skall vräka ner. Nu vid 20.30 är det fortfarande 26 grader, så det är inte så konstigt att jag är genomblöt efter en timme i ute i fukten. Gräsmattan har smugit sig in i rabatten och jag såg nog det för ett tag sedan, men har inte haft viljan att ta tag i det hela. Nu så är det i alla fall gjort!

På tal om disktrasor….. Jag har en ny på gång. Samma mönster, men nytt garn. Som DOFTAR!! Detta visste jag inte i affären. Tyckte om färgerna och känslan av bomull mellan fingrarna och köpte det pga av detta och också det förmånliga priset. Att det doftar som enris blev en smärre överraskning då jag började jobba med garnet! Jag som trodde jag stött på det mesta här i detta stora land, men tydligen inte….

Det är det pastellfärgade garnet till höger som alltså doftar som enris….
Färggrann blir den även om mönstret inte syns särskilt bra….

Det börjar bli en del disktrasor nu som jag stickat och min Goda Väninnna har skickat mig en länk till lite andra mönster som jag borde ta mig en titt på. Fast först måste jag sticka färdigt den enris doftande disktrasan….

Disktrasor på hög…….

6 kommentarer

 1. Vilken härlig färg på disktrasan . Fina alla är de . Och ni får svettas i dessa grader. Hade dem i i en vecka och jag är inte avis. Nu just har vi 16 och sol….

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Roligt och litet projekt som stickas klart från början till slut på två timmar cirka. Som jag berättat förut fryser jag numera i +20! Ock det har jag Minnesota somrar att tacka för! 😂
   Dock har vi torrt och svalt inne, så vi får ju en paus från hettan inomhus. Som -30 på vintern, men tvärtom! 🤔😉

   Gilla

 2. Imponerande att du orkade med trädgårdsarbete med tanke på värmen och luftfuktigheten men som väl är har ni AC inomhus. Då blir det lite lättare att uthärda när man vet att man kan gå in i svalka.
  Vilka härliga färger men att det doftar… Lite märkligt men varför inte 😀

  Önskar en trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen märkligt! Garn skall inte dofta! Tydligen skall detta garn användas för tvättlappar o dyl som används till spa kvällar tex….
   Jo, utan A/C skulle jag verkligen inte vilja vara. Maken växte upp utan i sitt barndomshem och har berättat att det ibland var olidligt hett både inne och ute på somrarna, vilket jag kan tänka mig. Visserligen är det ju hetare oftare nu än på 1980 talet, men ändå….

   Gilla

  1. Vi har lyxen att ha A/C inomhus, så vårt hem är framförallt torrt och runt 25 grader inomhus konstant. Detta hjälper enormt när det är galet hett ute. Att få komma in i svalkan. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.