Fester i öster och i väster

Publicerad av

De sociala medierna har vimlat av bilder på studenter hemifrån och det verkar ha firats lika mycket där denna helg som det firats hos oss. Därav inga inlägg på detta medium på fyra dagar alltså. Vi lever och mår bra som sagt, men tänker nu ta en liten paus från alt vad firande heter. Kul har det dock varit!

Festligheterna började med att Dottern kom på snabbvisit över helgen. Duktigt körde hon de ca.400 km norrut från studiestaden alldeles på egen hand. Det är ju helt självklart att mor i huset oroar sig lite extra då hon befinner sig på motorvägen.
På seneftermiddagen bar det av till Mariucci hockey arena vid University of Minnesota. Med 916 elever som gick ut denna vår vid Sonens gymnasium , finns det inte ett tillräckligt stort utrymme att hålla alla dessa elever och anhöriga vid gymnasiet. Sonen längst ute till vänster i bild traskar iväg från parkeringen till arenan.
Resten av oss slog oss ner i gräset för en snabb picknick innan ceremonin
.
Elever och anhöriga är bänkade och redo för festligheterna att börja.
Sonen får sitt diplom. Bilden är tagen från skärmen i arenan eftersom vi satt så pass högt upp att det var svårt att få ett bra fotografi.
Efter den två timmar långa ceremonin blev det naturligtvis fotografering med hela familjen. Flickvännen som agerad fotograg måste ha sagt ngt hejdlöst roligt att döma av våra miner!
På söndagseftermiddagen ställdes det då till med kalas. Vi gjorde det enkelt för oss med beställd mat. Dukade i skolans färger blått och gult och med pappersprodukter. Sällan sådana används hos oss så en gång kändes det inte så farligt med. Traditionsenligt i dylika sammanhang .
Naturligtvis bjöds det också på tårta! Choklad, Sonens favorit. En köpt och en hemgjord av Dottern. Åter ett mästerverk som krävde ca.20 timmar i köket!
Eller vad sägs om denna? Egenhändigt tillverkat flygplan ovanpå en chokladtårta fylld med hallon. Väldigt god var den, men ngn stor bit orkade jag inte intaga av detta maffiga mästerverk!Gäster kom och gick mellan kl.15 till 20.30 och festen blev verkligen lyckad. Här en bild med Dottern och hennes farföräldrar.

Vi har fortfarande tårta för en hel armé, men annars gick maten åt och inte massor finns kvar. Perfekt helt enkelt!

Nu är det måndag. Sonen är visserligen klar med skolan, men har nu jobb sgs dagligen på byggaffären hela sommaren. Nu vid 18 års ålder får han dessutom köra gaffeltruck och jag menar…. vem skulle inte vara nöjd över en sådan sak, så säg?

14 kommentarer

 1. Grattis till sonen!
  Roligt att få ställa till med fest.
  Vi har också haft fest här hela helgen, nästan så att man är mätt ännu efter allt gott man ätit. 😊

  Gillad av 1 person

 2. så nice tårta du gjort ! ser ut tt ni festat hela helgen . Härligt. Du får Gratta honom från Finland. JOch vad nice att få köra gaffel truck , klart han gillar det han är ju man och det är ett fordon

  Gillad av 1 person

  1. Nej ngn tårta har JAG inte gjort. Det skötte nog affären/bageriet och Dottern om. Jag stod för organisationen, städning och beställandet av maten och nämnda tårta. 😂

   Gilla

 3. Ja, vad annat kan man säga än Så festligt! Härlig chokladkaka, hade velat smaka! Fint dukat, festliga kläder, härliga färger i gult och blått – fastän det direkt hade med Sverige eller Ukraina att göra kommer associationerna. Och picknick i gräset – det är sommar, det är fest!

  Gillad av 1 person

  1. Jo i detta fall har det gula och blåa inget att höra med varken Sverige eller Ukraina. Finns ju andra ställen som använder samma kombination förstås. 😉
   Festligt värre var det och så skall det ju vara när gymnasiet är utgånget.

   Gilla

 4. Grattis till sonen!! Min äldre son har tagit studenten här också men konstigt nog firas det inte så mycket här. Den 23.06 får de studentbetyget och den 25.06 är det studentbal. Men inget större firande hemma.

  Istället större firande för den yngre sonen nu på lördag pga konfirmation.

  Härliga tårtor ni hade ! 😋

  Gillad av 1 person

  1. Grattis ändå! Trots att det inte firas så mycket!
   Intressant hur det varierar mellan länder och kulturer. Roligt att jämföra. Fast studentbal låter ju kul!
   Och trevligt konfirmationsfirande får jag önska! 🌷

   Gilla

 5. Stort grattis till sonen och en avklarad milstolpe i hans liv! Bra att göra det lätt för sig och beställa maten. Tårtorna såg verkligen delikata ut och så duktig dottern är! Härliga bilder från dagen 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tackar å Sonens vägnar! Tårtan med flygplanet knåpade Dottern ihop. Ett mästerverk son vanligt. Den andra köptes och den är faktiskt riktigt god. Farligt god, även om Dotterns smäller en aning högre…!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.