Happy Thanksgiving!!

Publicerad av
Finns det hjärterum, finns det stjärterum sade vi åt Dottern och så bjöd hon hem kompis från Madison i Wisconsin. Kompisen körde upp sent på onsdagskvällen och Maken gjorde i ordning hotellsängen, dvs gästrummet.
Sötpotatis hör tacksägelsemiddagen till. Efter att den är kokt, hällde jag den i en stor skål för att mosas och vispas tillsammans med en rejäl klick smör och farinsocker. Ingen delikatess som jag adopterat, men ungdomarna verkade vara nöjda!
Dottern stod för pajerna. Äppel till vänster och pumpa till höger. Väldigt goda….
… och naturligtvis detaljer i form av löv i degen. Skuren helt på fri hand utan ngn som helst mall.
Med -11 grader kändes det skönt med brasa i spisen. Dock ingen snö…..
Mycket mat är det att ställa i ordning och bra hjälp med dukningen hade jag. Maten lyckades och jag var väldigt nöjd. Fast nu är det ett år till nästa tacksägelsehögtid och det är bra det med. Imorgon, fredag börjar julsäsongen!

8 kommentarer

 1. Vilken härlig måltid ni fick tillsammans! Klart att det finns hjärterum och att man är redo att ta emot en extra gäst. Sötpotatis har blivit väldigt populärt i Sverige men äts oftast ugnsrostad och skuren i mindre bitar. Jag tycker det är gott men husse har inte fastnat.
  Då är det bara för er att ladda om och börja förbereda er inför advent och julen nu.

  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Och precis. Nu laddar vi om. Sötpotatis har jag nog inte riktigt fastnat för heller…. Dock borde jag koka den oftare. Ungdomarna är väldigt förtjusta i den och den är ju väldigt rik på A vitamin. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.