Måndag med fräs

Publicerad av

06.10: Upp med tuppen

07.30: Iväg med Lillasyster till den årliga läkarkontrollen. Mitt i värsta, tyngsta rusningstrafiken. Det tog en timme att komma fram. Finns det ngt tråkigare att sitta stilla i rusningstrafiken? Jag bara frågar!

08.30: Lillasyster är frisk som en nötkärna, nu i strumplästen hela 166 cm lång och vuxit hela 9 cm det senaste året! Inte undra på att alla kläder från i våras är för små!

09.15: Den värsta rusningen är över, plus att vi åker det motsatta hållet och tillbakaresan till mellanskolan tar endast 20 minuter i 90 km i timmen på motorvägen! Avsläpp går bra, Lillasyster är lite nervös, skolan är ännu stor och ny för henne, men allt går bra. Armarna värker lite efter de två vaccinationerna som hon fick vid läkarbesöket, men annars mår hon bra.

10.30: Jag återvänder hem. Byter om, packar väskan och åker iväg till måndagens Zumbapass.

11.20: Zumban börjar och redan några sånger in är benen tunga som bly, men skam den som ger sig säger frun och fortsätter. Inte lika fullt så många hopp, men ändå. Passet fullföljs och räknas ändå som motion.

13.00: Duschad ( för andra gången denna dag!), påklädd och på väg till snabbmatsrestaurangen som serverar smörgåsar. Ni vet den där som har samma namn som tunnelbana/Metro, fast på engelska. ( ingen gratisreklam på denna blogg! )

13.45: Mataffären för en del förnödenheter.

15.00: Hemma igen. Några timmar i alla fall. Då middagen görs och Lillasyster anländer hem och två tvättmaskiner läggs…

17.30: Middag med Lillasyster. Maken befinner sig på jobb och Sonen i skolan för teaterrep. Det är säsong igen och höstpjäsen ges om några veckor. Som vanligt är Sonen med och sköter det tekniska i bakgrunden.

18.30: Dags att hämta ovan nämda Son.

19.00: Sonen har ätit klart och vi hastar iväg till en klippning för honom. Det fanns en öppen tid för klippning vid favoritbarberaren om vi kom inom trettio minuter. Sagt och gjort. Sonen kör, vant och snyggt och självsäkert och på plats infinner vi oss precis på önskad tid. Hans kalufs, som är tjock som hans mammas, blir snyggt friserad och 15 minuter senare är vi på hemväg igen. ( Han övningskör fortfarande. I januari får han köra upp och jag hoppas verkligen han klarar det på första gången. Annars blir han väldigt besviken…!)

19.45: Hemma! Det är kväll och det känns som om jag sprungit omkring sgs hela dagen. Maken är hemkommen efter sitt eftermiddags pass på jobbet och tackar mig ( igen!) för att jag är taxichaufför.

Imorgon tisdag kallar jobbet. Hettan fortsätter och idag blev det +32 grader med hög luftfuktighet. Imorgon har det lovats samma sak…. I medeltal har vi runt tjugo grader den här tiden på året hörde jag på radionyheterna  tidigare i bilen. Återigen undrar  jag vad politikerna i detta landet tänker med. Greta ( den där  skärpta flickan Thunberg ni vet) utrryckte sig väldigt bra på TV för några dagar sedan då hon sade, på riktigt bra engelska:

From where I come from climate change is  not an ‘IF’ it’s a FACT. 

Med detta smart uttal, kryper jag strax i säng här på andra sidan Potten. Jag lär hålla mig mera på ett och samma ställe imorgon, åtminstone under dagen….

 

2 kommentarer

    1. Jo det var en hektiskt måndag! Nu är det onsdag och veckan knallar på. Precis som det skall vara. Värmen håller i sig och tropikfukten likaså. Jag byter gärna med er….! Kvavt och hett den här tiden på året är inte rätt…. 🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.