MLK Day

Publicerad av

Står för Martin Luther King Jr. Dagen som uppmärksammas varj år i mitten på januari här i USA. En dag när de flesta skolor håller stängt. Posten är stängd, bankerna likaså. Och börsen i New York naturligtvis. Däremot är affärer öppna som vanligt, men det blev inte mycket shoppat idag i de -18 grader som vi hade.

Lite med halva ögat har jag följt med det republikanska primärvalet i delstaten söder om oss, Iowa. Tyvärr ser det ut som om den kriminella Trumpen kommer att vinna…. Nåja, detta betyder dock inte att han ännu är utvald till det republikanska partiets presidentkandidat. Det skall röstas i flera stater ännu. Denna valkarusell är så oerhört komplicerad, att jag, trots efter fyra år som amerikansk medborgare fortfarande inte har koll på allt.

Denna kalla måndag blev det träning, lite städning, lite bakning och naturligtvis den dagliga stickningen.

Det är praktiskt att öva mönsterstickning med olika restgarner som jag har. Här en mössa med vågor som jag blev rätt nöjd med…

Vattna blommor måste man också göra under denna torra, kalla period. Jag blev så oerhört glad över att hitta små, gula blommor på mina suckulent Kalanchoe då jag kom med vattenkannan….

Jag har två av dessa och under den varma tiden på året står de utomhus. De växte till sig rejält senaste sommar och jag blev tvungen att ställa dem i badrummet när det blev för kyligt för dem utomhus för att ha tillräckligt med utrymme för dem. Tydligen trivs de i det fönstret bättre än jag trodde och nu belönas jag tydligen med blommor! I januari! Vad glad jag blev!

 Nu har jag en språkfråga kära läsare. När det blir riktigt kallt här på prärien bildas det sk regnbågar runt solen. Dessa har ett så tokroligt namn på engelska och heter sun dogs . Men vad pratar man om på svenska?

Maken tog denna fina bild av sun dogs runt solen innan den gick ner ikväll. Men vad heter dessa på svenska som sagt?

8 kommentarer

  1. Jag tycker det är imponerande att man ens kan överväga att rösta på Trump. Jag tycker det borde finna betydligt mer kompetenta och redliga kandidater att tillgå.

    Vädersol eller bisol är tydligen den svenska beteckningen men jag var faktiskt tvungen att googla. Parhelia är tydligen det vetenskapliga namnet. Ja, alltid lär man sig något nytt…

    Önskar en fin tisdag!

    Gillad av 1 person

    1. Javisst är det märkligt att en sådan kriminell barnrumpa som han får ställa upp igen. Galet värre!
      Intressant benämning på solen. En annan läsare föreslog ’halo’ vilket tydligen används också. Som på engelska igen betyder Gloria.
      Tack och god fortsättning på tisdagen!

      Gilla

  2. Vädersol skulle jag tro att det kallas, men man hör nog inte det så ofta här.
    Det där valet följer jag så där smått med i också- bara för att..
    Det är väldigt spännande tider runtom i världen då det kommer till nyval av presidenter. Vi hoppas att alla tar sitt förnuft till fånga då de väljer.

    Gillad av 1 person

    1. Det blev en hel del olika förslag ang detta väderfenomen. Kul! Och tack!
      Det är säkert nästan hopplöst för er också att undvika den amerikanska valkarusellen!
      Och snart har ni val hemma! Har du en favorit bland alla de kandidater som ställer upp?
      Ert startfält ser så mycket bättre ut än vårt…! 😂

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.