Vårtecken….

Publicerad av

Strålande sol på vår bakgård denna eftermiddag och som ni ser är träden i färd med att långsamt och försiktigt spricka ut. Ngn brådska har de inte, för vi har fortsättningsvis kyligt trots att vi kommit så här långt i april på våra sydliga breddgrader. Denna tisdag kom vi i alla fall upp till tio plusgrader sent på eftermiddagen och det gick att sitta ute på verandan med stickningen bakom skyddade fönster mot den isande prärievinden.

Svårt att riktigt visa detta projekt eftersom det gärna drar ihop sig på rundstickan, men om inte annat så ser ni färgen… denna lilablå som formligen får mig att ropa av lycka! Jag älskar blått i alla dess nyanser och detta otroligt vackra garn är en fröjd för ögat och själen! Roligt att sticka med är det också. Mjukt och skönt mellan fingrarna och stickorna i bambu är behagliga att hålla i. Trevlig stickterapi om inte annat.

Nytt ljusare vår-och sommarhår med hjälp av slingor. Så skönt! Bort med det bruna, gråa eller vad det nu försöker sig på detta nästan 50 åriga hår. Min duktiga frisörska kallar färgen som numera är den naturliga färgen på mitt hår: the color of dish water! Och det stämmer ju faktiskt. Som sagt, inte grått, inte brunt, inte blont…bara ngn märklig blandning. Då känns det bättre med den färg jag hade osm liten helt enkelt. När håret sedan bestämmer sig för vilken färg det vill ha, då slutar jag med slingor. Vem vet när det blir… ? Vet ni förresten vad det heter att göra slingor på engelska? Jo, språket syftar på folien som används när håret paketeras in och det heter rätt och slätt ‘ to foil one’s hair.’.

9 kommentarer

 1. Alltif roligt att piffa upp sig lite och för sin egen skull så viktigt. Jättesnygg blev det med slingor. Att slingor kallades så skulle jag inte kunnat gissa .

  Gillad av 1 person

   1. Det ska du vara , jättesnyggt.😀 Så viktigt man e nöjd själv för man strålar ju det utåt. Ja du vet hur jag menar. . Man ska inte behöva nöjd med diskvatten hår.

    Gillad av 1 person

 2. Så snyggt med lite ljusare slingor i håret inför sommaren. Att vara nöjd själv betyder mycket. Tyvärr har jag så pass känslig hud i vissa lägen så att göra slingor eller tona håret är inte det bästa för mig tyvärr. Lite synd faktiskt för det börjar få en del gråa inslag nu. Får väl framöver kalla mig askblond när jag inte länge är brunett 😉

  Så härlig färg på garnet. Blått är en av mina favoritfärger och det finns så många fina nyanser.

  Här börjar bladen slå ut men våren har sagt stopp så i dag har vi skånska vintertemperaturer igen.

  Ha en fin onsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Vintern håller verkligen sitt grepp länge denna vår på alla håll verkar det som. Det nya normala säger jag, men det återstår ju att se hur kommande vårar beter sig…. Vår Lillasyster är också väldigt känslig för färger, hårspray, hudkrämer etc, så hon får också vara försiktigt med dylikt. Hon skulle så gärna färga sitt hår och jag tycker vi kan prova med ngn hemmaförlust som tvättas bort snabbt och enkelt om hon vill för att se hur det går. Hittills har hon dock avstått…

   Gilla

 3. Snyggt!
  Jag har för tillfälligt ganska så silvergrått. Jag skall sätta slingor i så småningom. Men jag har så svårt att bestämma om jag skall sätta slingorna i en grå färgblandning eller om jag skall sätta fler olika nyanser utav brun för att lite tona ner det gråa. Stora frågor jag har.. 😀😊

  Gillad av 1 person

  1. Man får vara tacksam när livet ger en dylika frågor! Du skall helt enkelt göra precis som du vill! Är grått inne hos er nuförtiden? Lite både och här. Lycka till med beslutet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.