Lite av varje en apriltisdag…

Publicerad av

Den från förra veckan inhandlade souveniren i London fungerade alldeles utmärkt som matväska och fick sin premiärtur denna eftermiddag. Stor och rymlig fick väskan helt klart godkänt.

När april helt plötsligt och rätt otippat bjuder på +25 plusgrader, då finns det inget annat att göra än att slå sig ned med stickningen. Här en liten disktrasa jag påbörjade under stickjuntan via skärmen på måndagskvällen.

Nytt vegetariskt recept provades också denna kväll och jag blev verkligen nöjd. Riktigt gott blev det med orzo, spenat, lök, vitlök, zucchini, tomater, buljong, vitt vin, salt, peppar, och feta ost. Till denna goda rätt, färsk gräddad baguette.

Mitt första försök med chia pudding blev riktigt bra. Denna trendiga rätt diskuterades bland väninnorna på stickjuntan på måndagskvällen och jag beslöt mig för att prova. Enkelt ju! Och riktigt, riktigt gott! Och variationerna kan ju vara hur många som helst! Mitt första försök gjordes på sojamjölk med chia fröna, agave som sötningsmedel och sedan färska hallon ovanpå. Men, som sagt, man kan ju göra precis hur man vill med detta enkla och goda recept.

Vid 19 tiden satt jag fortfarande ute och stickade i tjugo graders värme medan solen gick ner. Runt 50 minuter senare var det skymning och disktrasan, som stickats på nya stickor, var klar….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.