Secondhand saves our trees

Publicerad av

Byxor på rad….

Jag gick motvilligt med på att hämta Lillasyster från skolan idag. Hon ville ha nya jeans. Och inte från en helt vanlig affär, utan från loppis. Jag har aldrig varit ngn loppis människa. Inte velat shoppa där i alla fall. Donerat urvuxna kläder och prylar som vi inte längre använder eller vill ha, ja, men aldrig shoppa där….

Nu är grönt skönt och inne, speciellt bland ungdomarna. Detta är ju verkligen bra och om mitt barn vill handla kläder från loppis borde jag ju låta henne. Själv försöker jag ju också vara mera grön nuförtiden. Kompostera, återvinna, inte köpa i onödan, använda egna väskor, köra mindre och om det inte går, ta Makens elbil eller kombinera resorna etc.

Alltså sagt och gjort. Jag hämtade Lillasyster efter skolan vid 15.30 tiden och vi åkte direkt till loppisen i grannförorten. Jag blev direkt positivt överraskad och det tog inte länge innan jag själv gick igenom de välsorterade raderna med kläder. Hittade inget jag behövde faktiskt, men tomhänt kom jag ändå inte hem.

Det blev två assietter som skall tjäna som under-krukor-hållare. Inte alls dumt.

Lillasyster hittade lite allt möjligt och gick ut ur loppis butiken med famnen full. Två par jeans, två toppar etc.

Skylten i loppis butiken som jag lånade till rubriken till detta inlägg.

På vilka sätt gör ni för att leva ett grönare och miljövänligare liv? Ingen kan ju som bekant göra allt, men alla kan göra ngt!

6 kommentarer

 1. Jag använder gärna och köper på loppis om jag hittar rätt strl och det som passae mig . Men nu många år i rad har jag ärvt kläder från olika håll och har inte behövt köpa nåt mycket åt mig själv. Förutom underkläder då . Barnen ärver varann och ibland köper jag förstås nytt dem men det blir åt den äldsta som inte kan ärva . Tränings kläder har jag inte hittat så lätt på loppis dock inte heller ärvt.

  Gillad av 1 person

  1. Bra och praktiskt system med att ärva! 😃👍🏻
   Jag hittade en massa träningskläder vid loppis igår, men har för närvarande bra på lager där, så inga kom hem. Men att gå på ett välsorterat och snyggt loppis var mycket trevligt! Görs nog om!

   Gilla

 2. När barnen var små köpte jag ofta kläder och leksaker på loppis. Jag själv har även sålt urväxta kläder och annat på loppis och jag tyckte det var jättekul att stå där med mina saker och prata med alla möjliga folk. Oftast blev det en liten summa pengar som jag kunde använda till något nytt 😂. Nu när barnen är stora har de egen klädsmak och den äldre sonen köper/väljer sina plagg själv. Den yngre hatar att gå i affärer och det blir (tyvärr) mycket köpt på nätet.

  Gillad av 1 person

  1. I dagens läge går det knappast att undvika näthandel helt enkelt och visst är det praktiskt!
   Själv har jag inte sålt ngt på loppis. Här donerar man det man inte längre vill ha till loppis som i sin tur säljer det vidare.
   Däremot har jag sålt böcker till en loppis för endast böcker och fått en liten hacka för böckerna. Tyvärr finns den affären inte längre. Fanns så väldigt mycket fina böcker att rota bland….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.