Rätt låt vann! Eller vad tyckte ni?

Publicerad av

Jag har precis spenderat två timmar framför min lilla dator och streamat svenska Mello finalen från senaste helg. Summa summarum i mitt tycke? Den var bra! Verkligen ett starkt startfält tyckte jag. Nu såg jag faktiskt inga av deltävlingarna, så det är lite svårt för mig att säga om de rätta låtarna kom till final förstås. Däremot kan jag inte säga att jag tyckte att ngn av låtarna var dålig faktiskt. Alla hade sina guldkorn, tom Smash into pieces med Six feet under. Dock kan jag ju lite undra om medlemmarna i gruppen faktiskt vet vad det uttrycket syftar på…?

Vinnaren Loreen var ju, som väntat mycket bra och vann överlägset med nästan 40 poäng sedan sist och slutligen. Hon är mycket dramatisk av sig och utgör sig bra på scenen. Som alltid tycker jag det är synd att så många av låtarna numera är på engelska. Helt enkelt för att jag tycker att svenskan skall behållas svensk och det är faktiskt inget märkvärdigt med engelska. Jo visserligen förstår ju de andra länderna vad låtarna handlar om, men vinnaren sjunger ju alltid sitt vinnande bidrag på engelska sist och slutligen. Dessutom gissar jag att att de olika juryerna har översatta texter till ett språk de begriper sig på till sitt förfogande.

Att Radiohjälpen samlade in pengar till Ukraina var ju också mycket fint och mycket bra. Detta förbenade krig skulle gärna få ta slut vilken dag som helst nu!

Hur som haver tyckte jag det var en väldigt underhållande final. En God Vän skickade mig också länken till Finlands vinnande bidrag och ja…. Vad skall man säga…? Ngn schlagerdänga är det då rakt inte! Gruppen sjunger i alla fall på finska, så där har vi väl ett plus,. Men jag måste säga att det är nog det enda plusset de får av mig…. Smaken är som bekant delad liksom baken och jag undrar lite hur de som röstade fram denna skrikande version av ngn slags låt tänkte…..

En liten disktrasa i bomull blev halvvägs färdig under programmet.

Nu ser jag fram emot ESC i Liverpool i maj. Heja Loreen och Sverige! Jag tippar på att chansen på seger är stor!

2 kommentarer

 1. Härliga färger på din disktrasa. Sån sku jag nästan kuna tänk me att börja me … de kan ju it ta så läng att göra samtidigt int na destomer invecklat… eller har jag fel där ? Angående mellon så har jag inte sett desto mera… hört några bidrag men int varit imponerad av några alls. Men av dem alla jag hört så är väl vinnaren Loreen en av de bättre ….

  Gillad av 1 person

  1. En dylik disktrasa klarar du av hur lätt som helst! Man stickar den i en fyrkant, med början i ett av hörnen. Endast rätmaskor och lite andra slags maskor. Som sticka ihop två, lyfta två och dra en igenom osv.
   Jag tycker hela startfältet var riktigt bra i svenska Mello måste jag säga. Finlands bidrag däremot är bara skärp!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.