Inte historiskt precis…

Publicerad av

Vårt hem täckt och omgivet av 50 cm nysnö….

… jo men visst fick vi snö! Just under 50 cm blev den totala mängden när det hela lugnade ner sig mitt på dagen denna torsdag. Maken begav sig iväg i ottan som vanligt. Jag stod och såg på i mörkret då han backade ur garaget. Var lite orolig att han skulle fastna, men icke. Som tur var. Han gasade på och kom rätt lätt ner till den oplogade vägen och kunde köra vidare till jobbet på lika oplogade vägar. Dock tyckte han att färden till jobbet gick riktigt bra ändå. Det gällde att ta det lilla lugna, men få bilister är ute på vägarna i arla morgonstund, vilket naturligtvis hjälpte.

Medan Maken jobbade på och räddade människoliv i operationssalen klädde jag på mig och gick ut för att brottas med snömängderna. Den duktiga snöslungan behagade starta även idag, vilket naturligtvis gjorde arbetet så mycket lättare.

Våra fyrbenta vänner vägrade till och med att gå ner på gården för att uträtta sina behov! Åtminstone var trappan och den lilla verandan framför vårt hem ännu helt snötäckta, så det var bara att skotta bort och städa upp efter dem.

Jo men visst hittade jag gången till trappan där under snön…. Den som hundarna inte hade hittat!

De senaste dagarna har denna duktiga maskin verkligen fått jobba hårt. Snön var så pass tjock i förmiddags att det gällde att ta små stycken av drivorna i gången så att snöslungan skulle orka slunga iväg den. Det tog sin lilla tid, men efter just över timmen var jag och min nyfunna snöslunga till kompis klara. Jag var genomblöt utifrån in och inifrån ut. Utanpå av all snö som slungats på mig och inifrån från allt jobb som jag hade utfört. Efter jag var klar med att maskinellt avlägsna snön, var det bara att ta fram den helt vanliga snöspaden och skotta för hand där inte snöslungan kom åt.

På bilden ovan hade jag precis blivit klar med snöjobb nummer 1.

På eftermiddagen vid 14.30 kikade solen fram och då begav jag mig ut igen. Det hade äntligen slutat snöa och det var dags för snöjobb nummer två denna torsdag. Jag tog inga foton denna gång, ( förutom bilden på vårt hem högst upp i detta inlägg.) men solen sken verkligen vackert även om det inte var varmare än -11 grader. Den Goda Grannen som också jobbade med snön på hans uppfart kom och hjälpte mig skotta bort den enorma snödriva vid infarten som snöplogen hade lämnat efter sig. Vid det här laget sade min rygg till på skarpen, så jag var väldigt tacksam över att få hjälp med den snön.

Mera snö är utlovat till måndagen, men då inte mera än ett snöfall på 10 cm… Det är långt till måndagen ännu och mycket kan hända angående vädret tills dess. Däremot kunde jag gott klara mig utan mera snö…

Maken anlände hem vid 18 tiden efter sin arbetsdag på 12 timmar och var enormt glad och tacksam över att han inte behövde ge sig ut för att skotta. Bra att jag tog hand om det, så han slapp!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.