Otrevlig överraskning

Publicerad av

Att genast sätta igång och tömma kylskåp och frys så fort man kommer hem från en längre resa är minst sagt jobbigt Tidsskillnaden i kroppen och en natt på 2-3 timmar på flygplan hjälper inte heller. Kompressorn i det endast tre år gamla kylskåpet med frys nertill har alldeles nyligen gett upp i vår frånvaro. Då Maken skulle sätta bort ngt i frysen märkte han att den var varm. Fram med kylväskor i alla hast och tänka fort med trötta hjärnor. Hur varmt är det på verandan? Kan den månne fungera som kylskåp eller blir verandan till frys? Speciellt under natten? Var lägger vi all den frusna maten eftersom det faktiskt ÄR för varmt på verandan denna söndag!

Medan jag och flickorna stuvade undan matvaror och hittade rätta platser för livsmedel som måste hållas kallt och fruset och för livsmedel som endast behöver hållas kallt, skurade Maken lådor och hyllor. Det tog oss ngn timme, men gjort blev det och nu är en reparationsfirma kontaktad via nätet. Det är ju söndag, så förhoppningsvis hör vi imorgon från ngn som kan komma relativt snabbt och fixa denna kompressor som verkligen inte borde ha gett upp så himla snabbt!

Tack och lov att det är vinter och kyligt ute även om vi råkar befinna oss i en mildare period och tack och lov att Maken upptäckte detta när han gjorde det!

Ön Oahu, där huvudstaden Honolulu ligger, sedd från flyget

Efter två dagar med nästan ihärdigt regn lämnade vi denna fantastiska syn bakom oss. Efter en vecka på Hawaii med Svärföräldrarna är vi åter hemma i Förorten. Makens föräldrar tillbringade det mesta av sin tid på hotellet medan Maken och jag tillbringade en stor del av vår tid på den närliggande stranden. Stranden lår på enkelt gångavstånd från hotellet och eftersom vi skötte markservicen och var ombedda att resa med för detta ändamål, ville vi helst hålla oss nära.

Vi bodde på den nordligaste ön, Kauai, som ligger norr om ön Oahu. En liten ö med mycket charm och samma ö som vi tillbringade en vecka med ungdomarna på i januari, men annat hotell och denna gång sydkusten.

Ni som följer dessa skriverier vet att vi hade dålig uppkoppling. Jag försökte blogga fyra ggr, men lyckades endast en gång. Uppkopplingen var allt annat än pålitlig och till slut gav jag upp.

Huvudstaden Honolulu sedd från planet medan vi väntade på att lyfta. Ca. 350 000 invånare bor där, så staden är ungefär lika stor som Minneapolis utan förorterna inräknade. Vi åkte inte in till Honolulu denna gång, utan nöjde oss med flygfältet, som tedde sig bra mycket större än det lilla flygfält som staden Lihue på Kauai stoltserar med.

Delstaten Hawaii har sitt alldeles egna flygbolag även om många andra amerikanska flygbolag flyger dit också. Hawaiis egna flygbolag sköter mest skytteltrafiken mellan öarna tror jag, men helt säker på detta är jag inte.

När är vi alltså hemma i Förorten igen efter en kort natt på flyget. På ditresan förra helgen, reste vi via den amerikanska västkusten. På hemresan till Minneapolis hade vi direktflyg från ön Oahu till Minnneapolis-St.Paul International Airport. Den flygresan tog just över åtta timmar och var riktigt lyxig eftersom vi hade bokat biljetter som erbjöd säten som blir till sängar! Middag och (mitt i natten) frukost serverades och dessa måltider var utsökta.

En pre flight drink serverades i Honolulu innan vi lyfte.

Middagen som serverades ngn timme efter att vi hade lyft. Det fanns tre olika varmrätter och jag valde kycklingen med mangosalsa och jasminris. Med mitt bubbliga vin innan middagen kom fick jag en liten skål med en utmärkt god blandning av Gouda ost, Kalamata oliver och pekannötter. En riktigt aptitretare.

Efter middagen var det bara att fälla ner sätet och fotstödet och bädda ner sig med fliten och kudden som fanns tillhanda för detta ändamål. Nu sov jag nog inte särkilt bra alls på planet, men väldigt skönt var det ändå att få två timmar med sömn. Maken lyckades få tre timmar och Svärföräldrarna ngt liknande.

Nu är vi alltså då på hemmaplan i några veckor…. Tills nästa resa stundar…. Mera om denna så småningom….

8 kommentarer

 1. Härligt och avkopplande.
  Men vilken rivstart att komma hem till söndrig kyl.
  Jag väntar på att få höra mera om kommande resa. Månne det är mot våra breddgrader?

  Gillad av 1 person

  1. Rivstart var ordet! Inga beslut ännu om ev Finland/hemresa i sommar… Vi hoppas nämligen komma hela familjen, men som du vet med stora barn är detta lättare sagt än gjort….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.