Inte något speciellt…. Tyckte jag….

Publicerad av

… däremot var både Maken och Lillasyster nöjda med lördagskvällens besök på japansk Ramen restaurang i Förorten. Har ni ätit Ramen någon gång, eller japansk nudelsoppa? Standard i soppan är nudlarna och buljongen, men sedan kan allt möjligt annat blandas i. Jag valde en variant med griskött, majs, salladslök och en köttbulle i min buljong med nudlar medan både Maken och Lillasyster hade lite andra varianter och ingredienser i deras. På menyn stod det också ‘hot and spicy’ på soppan som jag valde, men jag måste säga att det nog inte var så farligt med det.

Som bestick fick vi ovanstående skedar som syns på bilden och ätpinnar. Äta soppa med ätpinnar?? För Maken som spenderade ett år som utbytesstudent i Japan var ju detta naturligtvis inte ngt problem. En ungdomlig Lillasyster som spenderar mycket tid på sociala medier och speciellt ser på mat och dylikt, gick det som en dans detta med ätpinnar. Som en novis som jag gick det faktiskt bättre än jag hade väntat mig och vi hade ju faktiskt skedar till vårt förfogande också.

En trevlig stund vid denna resturang fick vi, även om det kanske var en aning för varmt för nudelsoppa denna varma helg i oktober, men trevligt ändå. Som sagt tyckte jag inte att soppan var ngt alldeles extra. Fullt ätbar, men nästa gång tror jag att jag besöker salladsrestaurangen bredvid medan Maken och Lillasyster får njuta av sin Ramen!

5 kommentarer

 1. Kul ändå att testa något nytt. Är det dyrt att äta ute där du bor? Här har vi haft ganska humana priser men som allt annat blir även det nu tyvärr väldigt dyrt. Synd för alla restauranger som först led väldigt otroligt pga pandemin och för tillfället går folk generellt mindre på restaurang. Här i vår lilla stad blir det tyvärr bara fler och fler tomma lokaler och affärer 😫.

  Gillad av 1 person

  1. Javisst är det synd med alla tomma affärer?! Jag gör mitt bästa att handla på nätet så litet som möjligt. Åker in till centrum istället.
   Att äta på restaurang varierar rätt mycket i priser. Beror helt enkelt på vilken slags restaurang det handlar om. Ramen soppan i lördags var inte alls dyr tyckte jag. Runt USD 15 i medeltal/måltid.
   Vi har haft ganska tur med inflationen här i Minnesota, då den inte är riktigt lika hög som i resten av USA. Dock har ju nog Europa det värre för närvarande tack vare en idiot till diktator….

   Gilla

 2. Ser ju lite annorlunda ut än vad man är van med.
  Jag har aldrig ätit ramen och vet inte om jag skulle välja det heller. Däremot tycker jag om nudlar, vårrullar och dylikt men kanske inte en soppa där allt är blandat. Men roligt att testa något nytt är det ju alltid.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.