Lördag i oktober….

Publicerad av
Solen visade sig en stund på eftermiddagen igen, och detta måste naturligtvis tas tillvara på med stickningen

…bjöd på lite av varje faktiskt. Naturligtivs har jag kommit igång med min första dopfilt som skall skänkas till församlingen. Vi får ju se hur många jag knopar ihop… Denna blev ett väldigt enkelt mönster som jag hittade på nätet. Däremot är garnet lite glittrigt, vilket jag inte ville dölja i ngt invecklat spetsmönster. Stickad på diagonalen påminner det mycket om att sticka en sjal. Däremot endast 160 maskor innan jag vänder och börjar ta ner på maskorna igen. På den sjal som jag inte lyckats få klar ännu och har på stickorna är det dubbelt maskantal. Hela 340 om jag minns rätt.

Samma recept för några dagar sedan, men denna gång hade mor i huset fyllt på i mjölburken och det fanns tillräckligt att få kakornas rätta form och konsistens.

…eftersom jag bor med två kakmonster var det åter nästan slut i kakburken och mor i huset ställde sig en stund i köket på eftermiddagen när det ännu var mulet och ypperligt väder för bakning. Innan stickningen kom fram alltså. Denna gång fick samma slags kakor mera mjöl i sig och enligt mina två kakmonster blev de visserligen mindre till storleken men godare. Då så!

Extra gott denna lördagskväll i oktober

… medan Lillasyster var bjuden på kalas åkte Maken och jag ut på en kvällsdejt på favorit resturang. Länge sedan vi hade besökt denna eftersom restaurangen ligger närmare vårt gamla hem i den förra förorten vi bodde i, men det blir nog lite oftare igen efter kvällens besök. Väldigt gott!

Vi beställde fiskrätter båda två. Jag åt en laxbit som var marinerad i ngn slags vinäger med kryddor och serverad över potatismos med chilisås och hör och häpna gazpacho! Och strimlor med majschips ovanpå fisken. Inte ngt som jag tidigare provat, men smaken var ypperlig trots att laxen var lite överkokt. Maken hade en asiatisk inspirerad fiskrätt med bla Udon nudlar. Jag har aldrig testat dessa nudlar, men han var också mycket nöjd med sin mat.

Nu är det sen kväller och Maken har just begett sig iväg för att hämta hem Lillasyster från kalaset. Det skall bli roligt att höra hur hon har haft det eftersom hon inte riktigt kände de andra gästerna.

Sänghalmen kallar så småningom också, men först behöver ytterligare ett par varv stickas…

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.