Tankar en eftermiddag i solen….

Publicerad av

Lillasyster fick nog hållas hemma denna måndag ändå- Rejält snuvig, täppt i näsan, huvudvärk och allmänt hängig. Ingen feber dock och ett numera så vanligt test vid förkylning visade helt klart negativt. Hon borde ju mig veterligen, ännu vara immunare än immun. Fast med detta nya virus vet man ju aldrig vart det barkar hän. Alltså tog hon testet på egen begäran och är negativ.

Ingen Covid….

Hon har faktiskt varit väldigt produktiv denna måndag och har, tack vare nätet och läxorna som finns att söka upp på skolans nätsida, fått det mesta gjort.Lärarna ger gärna läxor i alla ämnen och ett prov i matematik missades denna sjukmåndag hemma också. Nåja, är man inte frisk skall man heller inte gå till skolan. Detta har vi i alla fall lärt oss de senaste åren.

Dagen började annars kyligt. Nej, inte minusgrader kyligt, men ändå… Tillräckligt kyligt att det blev en jacka när jag åkte till affären efter träningen. Min nya mintgröna norska jacka som jag inhandlade åt mig själv på födelsedagen i slutet av juli. Den är nu alldeles ypperlig och jag är väldigt nöjd med mitt inköp! Att dessutom stöda den lilla gåvobutiken som satsar på produkter från Norden är inte alls så dumt. Hellre det än att stöda en stor köpkedja.

jackan som jag gav åt mig själv i present är alldeles enkom på morgnar och kvällar nu i september.

I skrivande stund sitter jag här….

Eftermiddagens plats i solen…

Jag och hundarna håller oss utomhus för närvarande. Dels för att vädret är så härligt ( runt 19 varma grader) och dels för att det plingar vackert på harpan inomhus medan Lillasyster har lektion via skärmen. Helt planenligt eftersom hennes instruktör också drabbats av förkylning….

Medan det plingar och innan jag tar tag i dagens middag, skall jag sticka en stund. Måste ju värma upp mig innan stickjuntan ikväll…!

10 kommentarer

 1. Tur ty det var negativt, denna covid blir man ju bara så led på då det är så oberäkneligt.

  Vilken vacker färg du har hittat på jackan, den se så skön ut! 👍🏻

  Gillad av 1 person

  1. Javisst blir vi trötta på detta nya virus som orsakar Covid, men det är onekligen här för att stanna- tyvärr. Blir nog att alltid ha test hemma nu.
   Tack! Jag är mycket nöjd med jackan. Ingen höstfärger precis, men piggar upp! 🍁

   Gilla

 2. Klart att lillasyster skulle vara hemma från skolan. Även om det bara är en vanlig förkylning finns det ingen anledning att smitta ner andra.
  Din nya jacka är ursnygg och vilken härlig färg!

  Gillad av 1 person

  1. … och nu medan jag svarar på denna kommentar, sussar du! Så är det att på olika sidor om jordklotet. Ganska härligt egentligen detta med kommunikationerna nuförtiden…!
   Tack! Lillasyster snorar och snörvlar fortfarande, men med munskyddet på ägnade hon tisdagen i skolan.

   Gillad av 1 person

 3. Så bra! Det negativa alltså. 🙂 Lite mysigt ändå, att ta på sig jacka igen. Här har det också varit svala mornar men varmare dagar en tid nu. Lätt att bli för varmt klädd när man går hemifrån och kommer hem med jackan under armen istället. Trevligt med den där lyxiga harpamusiken som sällskap i stickningen. Så skulle man ha det 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jo det gäller att klä sig i lager nu. Jacka på morgonen, nästan shorts på eftermiddagen hos oss.
   Vi är nog rejält bortskämda med detta vackra plingande av och till hos oss! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.