Förberedelser inför kommande vinter….

Publicerad av

Allting har sin tid det är åter dags att återigen förberedda stugan inför den kommande vintern. Allting skall åter ur sjön och upp på land så att sjöisen inte förstör båt, brygga mm.

Dock började dagen traditionsenligt med våfflor. Ngt som numera intags nästan varje gång under stugvistelsen och naturligtvis är de lika mättande och goda varenda gång.

Vispad grädde och färska bär hör till tycker jag. Maken äter dock sina våfflor på amerikanskt sätt med smör och lönnsirap. inte min favorit precis. Tur att man får tycka olika!
Det börjar se tomt ut vid bryggan. Taket lär nedtaget från båställlningen och förvaras skilt under vintern.
En sista färd över sjön till den lilla hamnen där Den Goda Grannen väntar med bil och vagn att ta upp båten ur sjön med.
Parkerad på plats nära stugan för vidare transport så småningom till vinterförvaringen
Det blåste ett tag alldeles galet på eftermiddagen idag med, men lugnade ner sig åter till seneftermiddagen då jag tog denna bild från bryggan. I solen var det runt 22 grader, men kyligare i skuggan.
Jag agerade hantlangare medan Maken jobbade med båtställningen.
Däcken är åter installerade på denna jättelika ställning och flytkuddar likaså. . Maken är här i färd med att skuffa ställningen varsamt mot land.

Helt enkelt en produktiv dag som nu nästan är till ända. Imorgon måndag är det åter en ledig helgdag i och med Labor Day och då går färden hemåt till Förorten igen. Skolan tar vid på tisdagen och gymnasiet kallar för en viss Lillasyster. Lite pirrigt och spännande är det minsann….

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.