Planes, planes everywhere… och flytt förstås

Publicerad av

Och så är han installerad och inflyttad, Sonen alltså. Det är kväll i North Dakota och Sonen med Flickvän befinner sig i skrivande stund på utefest med andra studerande. För andra kvällen i rad! Redan igår då vi anlände hade Sonen en inbjudan till en fest och denna lördag kom en till inbjudan. Säga vad man vill om denna Son, men maken till social förmåga är sällan skådad!

Annars har dagen gått smärtfritt. Inflyttningen gick fort med hjälpande händer av studerande som redan gått ngt år.

Full fräs!

Naturligtvis är det svårt att fömedla i ord och bild den iver och organiserat kaos som rådde denna förmiddag när alla dessa nya studerande skulle flytta in till sina elevhem och studentbostäder, men som sagt, smärtfriare kunde det inte ha gått.

Sonens nya hem detta läsår
Sonen vid sitt nya skrivbord i sitt rum som han delar med en till rumskompis. Datorn skall loggas in på nya nätuppkopplingen.

Efter inflyttningen gick vi iväg till bokaffären….

Där inne fanns det en hel del annat att se på och naturligtvis kom en hel del prylar med universitetets logo med hem i kassen…. Grönt och rosa är färgerna för detta universitet. Om ni inte kunde ana det…?

Inne i bokhandeln rådde det ingen tvekan vid vilket universitet vi befinner oss…

Senare på eftermiddagen blev det färd till flygfältet att se på de, för dagen utställda planen…. Sonen tog det hela med lugn, men ivern och glädjen var det inget som helst fel på.

Plan på rad…..
Plan inne i hangar….
Plan ovanifrån!
Plan som lyfte och landade i ett till följd av det otroligt härliga vädret.
Ett kontrolltorn behövs också naturligtvis

Nu är det alltså kväller och imorgon söndag styr vi kosan hemåt till Tvillingstäderna igen. Helgen har minst sagt varit lyckad och även om det känns vemodigt att inte ta Sonen med os hem, känns det tryggt att veta att han hamnat just här. Jag tror att han kommer att börja trivas och få en alldeles utmärkt utbildning som pilot.

När han kommer hem nästa gång är lite osäkert. Det kan nog hända att det tar ett par månader, men det får vi ju se sedan….

8 kommentarer

  1. Tack och god fortsättning på söndagen hos dig med! Ja en ny fas i livet börjar för Sonen och som föräldrar har vi ju förmånen att ’hänga med på ett hörn’! 😀

   Gilla

 1. Spännande tider!!! Det är nog med blandade känslor man ser hur barnen blir stora och börjar ha sina egna liv 😉. Det ska ju vara så och man är ju också stolt att de klarar sig själva…men de var ju just bara småbarn och sååå beroende av mamma 😂 Jag njuter ännu av att ha 14-åringen fullständigt hemma, om än han helst tillbringar sin tid i sitt rum 🙄

  Gillad av 1 person

  1. Välkänt fenomen det där med 14 åringar! 😉 Likadant hos oss, men att ’släppa henne’ är jag inte alls klar att göra ännu. Jag tar gärna 4 år till med ett barn hemma.
   Men visst känner man sig stolt att barnen flyger ur boet och klarar sig själva plus att alla andra känslor ryms med också….

   Gilla

  1. Han siktar på yrkespilot inom landet till att börja med. Sedan får vi se…. Lyxigt vore det ju om han kunde flyga hem oss till Jakobstad och landa lite snyggt framför syrrans stuga…! 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.