Då Matte tar saken i egna händer….

Publicerad av

Det är sommar. Sommar i norra Mellanvästern betyder värme. Vår stora, fina Lilly hund har tjock päls. En korsning mellan Golden retriever och standard pudel utgör hon en ny, väldigt populär blandras som kallas Golden Doodle. Vet inte om dessa finns i Norden ännu, men skulle gissa att de så småningom kommer. (Blandraser blir allt populärare här hos oss till följd av genetiska problem och ev inavel med renrasiga hundar trots strikta regler inom det amerikanska kennelförbundet.)

Det är som sagt varmt. Dagarna i ända. Idag hade vi en svalare dag och det blev 28 grader varmt. Lilly var i stort behov av klippning, så jag ringde till det vanliga stället dit vi tar henne för att få henne klippt med jämna mellanrum. Väntetiden har alltid varit lång. Idag slog den alla tiders rekord. Jag fick bokat en tid… mot slutet av september!

Men snälla nå’n tänkte Matte i detta hus! Tog tag i den helt vanliga kökssaxen, sopkorgen och lockade på gamla, fina Lilly. Nu skulle det klippas päls!

En del av pälsen jag klippte av….( det är skaftet på sopborsten som syns i förgrunden)

Märkligt ändå…. Det var som om Lilly visste vad som komma skulle. Kom lydigt ut med mig på verandan och satte sig ner. Bredvid sopkorgen och så satte vi igång. Så fort jag kunde klippte jag av stora tovor av den tjocka pälsen. Strök henne varligt och pratade tyst och lugnt med henne medan hon satt nästan alldeles stilla och gav mig sin fulla tillit. Helt otroligt!

Det tog sin lilla tid, runt en timme vill jag säga och resultatet blev allt annat än snyggt. Däremot tror jag Lilly bryr sig föga om detta, och på ngn utställning skall hon inte heller. Här handlade det om praktiska tag och en hel massa päls kom bort. När vi var klara fick man söka efter gladare hund! Hon sprang runt i cirklar ute på gården med svansen högt i vädret! Kom sedan in för hundgodis, för en belöning behövdes sannerligen!

Nyklippt med kökssaxen. Snyggt är det inte, men säkert mycket svalare!
Gladare hund fick man söka denna kväll!

Nu kan vi lugnt vänta på den bokade klippningen även om vädret är varmare än varmt! Pälsen växer snabbt, så jag gissar att spår av detta absolut nödvändiga tilltag inte längre kommer att synas när det väl är dags för proffsiga Renee att ta tag i detta pälsklipparjobb.

8 kommentarer

 1. Goldendoodle har nog funnits här i många år men Labradoodle är vanligare. Rasen korsades fram för att få ledar- och servicehundar som inte fällde så mycket päls men blev snabbt populära familjehundar.
  Fin klippning.

  Gillad av 1 person

  1. Nja, kan nog inte hålla med om att klippningen är fin, men tack i alla fall! Nödvändig dock! Labradoodle och sheepadoodle har vi också i alla möjliga storlekar och just det ja… Golden doodles fäller väldigt lite hår, vilket är lyx med allergiker i huset, vilket vi har. 😊

   Gilla

 2. Så bra att du kunde klippa själv och jag tycker att din klippning får godkänt!
  Jo då ”doodlar” finns även i Sverige och här råder två läger, för eller emot. I Sverige följs avelsreglerna överlag noggrant och majoriteten av uppfödarna är seriösa. Vår Miss T som vi har på halvfoder vilket innebär att hon ska få en kull valpar är höftledsröntgad, mentaltestad och provtagen för vissa ärftliga sjukdomar. Kanske du anar min åsikt i frågan men det är självklart upp till var och en att välja 😀

  Gillad av 1 person

  1. Tack för komplimangen! Godkänt eller inte, verkar Lilly mer än nöjd! Hon kan åter ligga i solen i gräset och spana ut över vägen. Flämtar inte lika mycket heller. Alltså är jag nöjd över mitt sk tilltag!
   Renrasiga hundar verkar mera populära i Norden ännu än vad de är här. Bra med noggranna undersökningar, för det går ju inte att sticka under stol med att vissa raser utvecklar vissa genetiska ärftligheter. Dock fick vi inte para vår Golden Doodle, så för henne blir det inga valpar. Och nu vid 11 och ett halvt års ålder är det alldeles för sent för sådant ändå. 😊

   Gilla

 3. Skrattar gott, hahaha 😀 Taskigt att hålla med om klippningen, men jag har gjort likadant på Junior, fasiken, det är ju svårare att klippa än man tror, om man nu inte har någon trimmer (vilket jag inte har), som du säger; pälsen växer snabbt!
  Men kö till September! Hur många hundar finns det i bygden?

  Gillad av 1 person

  1. Jag fick veta att folk bokar två tider i gången med sex veckors mellanrum! Inte undra på att resten av oss inte får ngn tid! Galet!
   Nej, vi har ingen trimmer vi heller. Det blev alltså kökssaxen. Ngn trimmer tänker jag inte köpa heller. Det lyxiga med proffsig klippning dit vi tar vår Lilly är att en veterinär också ger hunden en snabb genomgång. Detta ingår i priset dessutom. Fast denna gång blev det alltså kökssaxen och Lilly verkar bry sig föga om sin ojämna päls.

   Gillad av 1 person

  1. Njaaaa…. Fin vet jag inte, men tack! 😂
   Hon ÄR nöjd! Ligger åter ute i solen och håller koll på vägen framför vårt hem. Flämtar inte lika mycket heller. Ibland måste det praktiska gå före skönheten helt enkelt! 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.